Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepečené jahodové řezy II

Sezóna jahod sice ještě nezačala, ale v obchodě je seženete již nyní. Připravte z nich skvělý nepečený dezert. Snadný korpus ze sušenek a másla je naplněný tvarohovovým krémem s citronovou příchutí a zalitý vrstvou smetanového krému s jahodami a vanilkou. Osvědčená kombinace chutí vám nedovolí zůstat jen u jednoho kousku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

alekli

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 5 min bez doby chlazení

45 min (40 min příprava + 5 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 16 porcí

16porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Dortovou formu vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Sušenky rozmixujeme v robotu a přesypeme do misky. Přelijeme je rozpuštěným máslem a vypracujeme hmotu, kterou natlačíme do připravené dortové formy. Formu s těstem dáme do lednice. Krok 3: Tvarohová náplň:
Plátky želatiny zalijeme trochou studené vody a necháme 10 minut nabobtnat. Poté želatinu mírně zahřejeme a rozmícháme do rozpuštění. Krok 4: Do misky dáme tvaroh, přidáme cukr, špetku soli, šťávu z 1 citronu a promícháme. Lžíci tvarohové směsi vmícháme do rozpuštěné želatiny, promícháme a vše přilijeme k tvarohové náplni. Tvarohovou náplň pečlivě promícháme. Krok 5: Na vychlazený korpus nalijeme připravenou tvarohovou náplň a necháme zcela zatuhnout v lednici. Krok 6: Smetanová náplň:
Želatinu připravíme stejným způsobem jako u tvarohové náplně a smícháme se lžící zakysané smetany nebo jogurtu. Smetanu ušleháme dotuha. Krok 7: Polovinu očištěných jahod rozmixujeme a druhou polovinu rozkrájíme na menší kousky. Krok 8: Zakysanou smetanu nebo jogurt dáme do misky, přidáme cukr, vanilku, ušlehanou šlehačku, rozmixované jahody a pečlivě promícháme. Do smetanové náplně vmícháme připravenou želatinu, kousky jahod a znovu promícháme. Krok 9: Na ztuhlou tvarohovou náplň nalijeme smetanovou náplň a necháme v chladničce nejlépe přes noc zcela zatuhnout. Krok 10: Vychlazený dezert nakrájíme nahřátým nožem na úhledné řezy a podáváme.

TIP: Jak krájet krémové moučníky

Zveřejněno 17. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečené jahodové řezy II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rL23

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečené jahodové řezy II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rL23

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
sušenky máslové, máslo, tvaroh ve vaničce, cukr krupice, želatina, citron, sůl, smetana ke šlehání, smetana zakysaná, cukr krupice, želatina, jahody, vanilka mletá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu