Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švýcarské suflé

Slané sýrové suflé je lahodný předkrm, který je díky sněhu z bílků krásně nadýchaný. Během pečení velmi nabyde na objemu a na povrchu se utvoří zlatá kůrka. Pro příjemnou vůni přidáme i trochu oregana.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve vymažeme a vysypeme formu na suflé. Troubu včas vyhřejeme na 180 °C. Krok 2: Rozpustíme máslo a smícháme ho s moukou. Po troškách přiléváme mléko a vytvoříme těsto. Poté přidáme žloutky a sýr. Krok 3: Šleháme metličkou a ochutíme. Krok 4: Ušleháme bílky se solí a jemně je vkládáme do hmoty, příliš nemícháme, spíš jen obracíme vařečkou. Krok 5: Pečeme asi 25 minut, troubu neotvíráme. Krok 6: Servírujeme s čerstvou zeleninou, olivami nebo se saláty.

TIP: Jak na suflé

Zveřejněno 18. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švýcarské suflé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYXz6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švýcarské suflé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYXz6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
máslo, sýr nastrouhaný, žloutek, mléko, mouka hladká, bílek, koření oregáno, sůl, tuk, mouka

Přidat fotografie receptu