Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ryba po čínsku

Tento pokrm je inspirovaný pestrými chutěmi čínské kuchyně. Restovanou směs zeleniny podáváme se smaženými rybími kousky, obalenými v křupavém a výrazném těstíčku. Jako přílohu zvolíme nejlépe rýži.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 25 min

30 min (5 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Rybí maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na širší proužky a zastříkneme sójovou omáčkou. Krok 2: Vidličkou smícháme vejce, lžičku solamylu, sůl, špetku zázvoru a cukru. Promícháme s rybím masem a zatím odložíme. Krok 3: V pánvi orestujeme zeleninu, osolíme a přiostříme podle chuti chilli kořením. Vmícháme lžičku cukru, zastříkneme sójovou omáčkou a citronovou šťávou. Podlijeme vínem, vývarem a pod pokličkou podusíme, až zelenina změkne. Krok 4: Směs zahustíme solamylem rozmíchaným v malém množství vody. Dochutíme  sójovou omáčkou, cukrem a citronovou šťávou, případně solí. Uchováme v teple. Krok 5: V jiné pánvi rozehřejeme trochu oleje a proužky rybího masa s těstíčkem po všech stranách rychle osmažíme. Krok 6: Dozlatova osmažené maso vyjmeme na papírovou utěrku a odsajeme přebytečný tuk. Krok 7: Nakonec rybu rozdělíme na talíře, doplníme zeleninovou směsí a podáváme s dušenou rýží, ozdobené nasekanou petrželkou a snítkou bylinek.

TIP: Jak připravit asijské těstíčko na smažení

Zveřejněno 18. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ryba po čínsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkMY6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ryba po čínsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkMY6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
filet z ryb, vejce, směs čínská, víno bílé, vývar masový, omáčka sojová, solamyl, šťáva citronová, cukr, sůl, chilli, zázvor mletý, olej, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu