Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Falešné halušky s brynzou

Místo tradičního bramborového těsta využívá jednodušší suroviny, díky kterým je příprava rychlejší, ale chuť zůstává lahodná. V kombinaci s brynzou a slaninou vytvoří skvělou pochoutku, kterou si zamilujete.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

mika59 mika59

Středně náročný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 5 min

15 min (10 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

Hrnek = 300 ml

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Je to vše rychlé, tak nejdříve dáme vařit osolenou vodu na noky. Krok 2: Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Vyškvařenou slaninu slijeme do misky a v pánvi necháme trochu tuku. Krok 3: Do mísy dáme mouku, vejce, sůl a mléko přidáváme postupně. Vznikne těstíčko, které má být ani řídké, ani husté. Krok 4: Do vařící vody vytřeme těsto přes haluškovač a po vyplavání noků, vaříme cca minutu. Uvařené nočky vybereme děrovanou naběračkou do pánve s tukem a promícháme. Krok 5: Do misky, ve které budeme podávat noky, přidáme brynzu, smetanu, česnek a lžíci vody z uvařených noků. Smícháme a přidáme nočky z pánve. Krok 6: Vše promícháme, posypeme slaninou a můžeme podávat.

TIP: Jak se dělají halušky bez brambor - jednoduchý návod

Zveřejněno 17. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Falešné halušky s brynzou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk7lr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Falešné halušky s brynzou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk7lr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, vejce, mléko, sůl, slanina anglická, brynza, smetana zakysaná, česnek sušený

Přidat fotografie receptu