Barevná ďábelská vajíčka
Nakládaná vejce v řepovém nálevu zaujmou sytou barvou i lahodnou náplní z tuňáka, majonézy a bylinek. Skvělý tip, jak zužitkovat přebytek vajec po Velikonocích a připravit stylový předkrm, který oslní chutí i vzhledem!
Postup přípravy
Krok 1: Uvařená vejce oloupeme, dáme do uzavíratelné nádoby a zalijeme řepovým nálevem. Vejce musí být zcela ponořená. Nádobu volíme spíše menší, abychom nemuseli použít velké množství nálevu.
Krok 2: Nyní necháme v chladu několik hodin nebo přes noc. Čím déle budou vejce v nálevu, tím výraznější barvu získají. Nicméně barva bílkem prostupuje ke žloutku, mně se osvědčily přibližně 4 hodiny.
Krok 3: Vejce vyndáme a osušíme. Rozkrojíme podélně napůl. Bílky dáme na servírovací talíř, žloutky použijeme do náplně. Rozmačkáme je vidličkou a přidáme scezeného tuňáka, majonézu, hořčici, sůl, pepř a čerstvou pažitku. Vše promícháme a následně naplníme bílky.
Krok 4: Ozdobíme podle chuti, použít můžeme například microgreens a černý sezam.
Zveřejněno 21. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Barevná ďábelská vajíčka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o266z
Moje poznámka
Barevná ďábelská vajíčka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o266z
Nejnovější recepty
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 3 hodinami
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 15 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 16 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 16 hodinami
Vánočka s Nutellou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 2 hodinami
Išlské dortíčky
dra.carol před 3 hodinami
Bramborový salát na chlebíčky
JanaEly před 3 hodinami
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 10 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 13 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 13 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 13 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
LuciFerie před 15 hodinami
Marokánky III - cukroví
KikuLina před 15 hodinami
Suroviny:
vejce,
řepa červená nakládaná,
tuňák,
majonéza,
hořčice,
pažitka,
sůl,
pepř mletý,
semínka sezamová černá
Komentáře (3)