Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík na zelenině, zelí a žampionech

Králičí maso je jemné a lahodné. O to víc musíme dbát na jeho šetrnou úpravu, abychom ho nepřepekli a nevysušili. Vyzkoušejte upéct králičí stehna na směsi barevné zeleniny. Ta zajistí masu chuť i šťavnatost.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a papriky nakrájíme na proužky, zelí na kostičky a žampiony na plátky. Krok 2: Dno pekáče potřeme olejem, dáme vrstvu zeleniny, osolíme, opepříme, přidáme snítky tymiánu,
dle potřeby podlijeme a na povrch položíme králičí stehna. Krok 3: Pekáč přikryjeme a vše dusíme v troubě při teplotě 180 °C do změknutí stehen. Krok 4: Na konec zprudka (aby se stehna nevysušila) opékáme při teplotě 200 °C, dokud se stehna hezky neopečou.

TIP: Jak dlouho péct králíka

Zveřejněno 24. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na zelenině, zelí a žampionech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VO0l9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na zelenině, zelí a žampionech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VO0l9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
stehno králičí, zelí hlávkové, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá žlutá, žampióny, cibule, olej, sůl, pepř mletý, tymián, voda

Přidat fotografie receptu