Králík na zelenině, zelí a žampionech
Králičí maso je jemné a lahodné. O to víc musíme dbát na jeho šetrnou úpravu, abychom ho nepřepekli a nevysušili. Vyzkoušejte upéct králičí stehna na směsi barevné zeleniny. Ta zajistí masu chuť i šťavnatost.
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli a papriky nakrájíme na proužky, zelí na kostičky a žampiony na plátky.
Krok 2: Dno pekáče potřeme olejem, dáme vrstvu zeleniny, osolíme, opepříme, přidáme snítky tymiánu,
dle potřeby podlijeme a na povrch položíme králičí stehna. Krok 3: Pekáč přikryjeme a vše dusíme v troubě při teplotě 180 °C do změknutí stehen. Krok 4: Na konec zprudka (aby se stehna nevysušila) opékáme při teplotě 200 °C, dokud se stehna hezky neopečou.
dle potřeby podlijeme a na povrch položíme králičí stehna. Krok 3: Pekáč přikryjeme a vše dusíme v troubě při teplotě 180 °C do změknutí stehen. Krok 4: Na konec zprudka (aby se stehna nevysušila) opékáme při teplotě 200 °C, dokud se stehna hezky neopečou.
Zveřejněno 24. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík na zelenině, zelí a žampionech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VO0l9
Moje poznámka
Králík na zelenině, zelí a žampionech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VO0l9
Nejnovější recepty
Kuřecí polévka s pórkem
Přidáno před 3 hodinami
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 9 hodinami
Sezamové sušenky
Přidáno před 11 hodinami
Ředkvičky naložené v jablečném octu
Přidáno před 11 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno před 14 hodinami
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno 30. 3. 2025 16:22
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Asijský pikantní zelný salát
Sahula před 1 hodinou
Kuřecí na pepři a slanině
Janet.P před 2 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Milanito před 3 hodinami
Obalovaný gothaj
radekfiala před 3 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
83spacir před 5 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
TherreSka před 5 hodinami
Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování
Fitulka před 5 hodinami
Carpaccio z pečené červené řepy
Fitulka před 5 hodinami
Banánová buchta - hrnková
gahim před 5 hodinami
Miliónová polévka
Fitulka před 5 hodinami
Suroviny:
stehno králičí,
zelí hlávkové,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá zelená,
paprika čerstvá žlutá,
žampióny,
cibule,
olej,
sůl,
pepř mletý,
tymián,
voda
Komentáře (1)