Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králičí stehna s hráškovým pyré

Jemné králičí maso je při správné přípravě velmi delikátní. Jeho chuť vhodně doplňuje pečený česnek a slanina, která mu dodá šťavnatost. Maso podáváme s bramborovo-hráškovou kaší.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 90 min

105 min (15 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Králičí stehna očistíme, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Krok 2: Smícháme olej s hořčicí a 2 utřenými stroužky česneku. Touto marinádou maso potřeme a zakryjeme plátkovou slaninou. Krok 3: Zbytek česneku přidáme do pekáče k masu, posypeme tymiánem a podlijeme vývarem. Krok 4: Pečeme nejdříve zakryté při 190 °C, asi po 1 hodině odkryjeme a dopékáme ještě 30 minut. Dle potřeby podléváme. Krok 5: Po upečení do šťávy rozmačkáme upečený česnek a přimícháme 2 lžíce másla. Krok 6: Brambory uvaříme ve slané vodě, chvilku před dovařením přidáme hrášek a necháme pár minut projít varem. Scedíme a rozmixujeme společně s máslem a smetanou.

TIP: Další recepty s králičím masem

Zveřejněno 25. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí stehna s hráškovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5N8D

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí stehna s hráškovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5N8D

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
stehno králičí, sůl, pepř mletý, olej, hořčice, česnek, slanina anglická, tymián, vývar masový, máslo, brambory, sůl, hrášek, máslo, smetana

Přidat fotografie receptu