Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Treska s pomerančem a jáhlami

Ochutnejte toto skvělé jídlo pro zahřátí s netradiční kombinací tresky, pomerančů a jáhel. Jáhly vás dobře zasytí, pomeranče dodají jídlu svěžest a zajímavou chuť, která vhodně doplňuje jemné tresčí maso.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Tresku osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme stranou. Krok 2: Jáhly propereme a dvakrát spaříme horkou vodou. Krok 3: Pak je zalijeme 300 ml vroucí vody, osolíme a na mírném ohni vaříme 15 minut bez míchání. Po uvaření provzdušníme vidličkou.  Krok 4: Oloupanou a nakrájenou cibuli osmažíme na pánvi s olejem a smícháme s vařenými jáhlami. Krok 5: Pomeranč dobře omyjeme, polovinu nakrájíme na kolečka i s kůrou.  Krok 6: V kastrůlku rozpustíme máslo s třtinovým cukrem, přidáme nakrájený pomeranč a vymačkáme šťávu z druhé poloviny pomeranče. Můžeme přidat brandy a necháme vyvařit na řidší sirup. Krok 7: Tresku opečeme z obou stran a dochutíme petrželkou.

TIP: Jak pracovat se zmrzlou treskou

Zveřejněno 26. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Treska s pomerančem a jáhlami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68zGQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Treska s pomerančem a jáhlami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68zGQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
treska, sůl, citron, jáhly, olej olivový, cibule, máslo, cukr třtinový, pomeranče, brandy, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu