Květákové karbanátky s kladenskou pečení
Placky různých chutí jsou velice oblíbeným pokrmem. Na tyto placičky budeme potřebovat směs květáku, mrkve a celeru. Kromě dochucení kořením je doplníme také vajíčky a kladenskou pečení. Placky můžeme buď smažit nebo péct.
Postup přípravy
Krok 1: Květák rozebereme na růžičky, povaříme 7 minut ve slané vodě a necháme okapat.
Krok 2: Na másle osmahneme nakrájenou cibuli, až zesklovatí, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a celer. Zeleninu 5 minut orestujeme a necháme prochladnout.
Krok 3: Květákové růžičky rozsekáme nadrobno, přidáme zeleninu, vejce, škrob, drobně nakrájenou kladenskou pečeni, petrželku, osolíme, okořeníme, zamícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou
Krok 4: Utvoříme menší karbanátky a smažíme na oleji. Nebo je postříkáme olejem a pečeme v horkovzdušné fritéze, při teplotě 180 °C po dobu 6-10 minut, otočíme a dalších 6 minut dopečeme.
Krok 5: Péct můžeme i v troubě na plechu s pečicím papírem potřeným olejem při teplotě 190 °C po dobu 15-20 minut. V polovině karbanátky otočíme a dopečeme.
Zveřejněno 29. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květákové karbanátky s kladenskou pečení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5NmY
Moje poznámka
Květákové karbanátky s kladenskou pečení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5NmY
Nejnovější recepty
Kuřecí polévka s pórkem
Přidáno před 6 hodinami
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 12 hodinami
Sezamové sušenky
Přidáno před 14 hodinami
Ředkvičky naložené v jablečném octu
Přidáno před 14 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno před 17 hodinami
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno 30. 3. 2025 16:22
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Asijský pikantní zelný salát
Sahula před 4 hodinami
Kuřecí na pepři a slanině
Janet.P před 5 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Milanito před 6 hodinami
Obalovaný gothaj
radekfiala před 6 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
83spacir před 8 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
TherreSka před 8 hodinami
Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování
Fitulka před 8 hodinami
Carpaccio z pečené červené řepy
Fitulka před 8 hodinami
Banánová buchta - hrnková
gahim před 8 hodinami
Miliónová polévka
Fitulka před 8 hodinami
Suroviny:
květák,
zelenina,
cibule,
máslo,
vejce,
pečeně kladenská,
škrob,
petrželka,
sůl,
pepř mletý,
strouhaný muškátový oříšek,
strouhanka,
olej
Komentáře