Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakládaná paprika v oleji

Milujete papriky a neumíte si představit, že je nemáte? Vyzkoušejte recept na nakládané papriky, budete je mít tak vždy po ruce. Skvěle doplní hlavní chod nebo rozzáří obloženou mísu. Příprava sice dá trochu práce, ale výsledek bude famózní.

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie167 kJ /
40 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy10,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Papriky omyjeme, zbavíme je jádřinců a nakrájíme na poloviny. Krok 2: Do hrnce nalijeme vodu, ocet, přidáme cukr a Deko.
Nálev vaříme alespoň 5 minut. Krok 3: Na dno zavařovací lahve nalijeme lžíci oleje a naskládáme nakrájené papriky. Krok 4: Naplněné sklenice zalíváme teplým nálevem, navrch nalijeme opět lžíci oleje a víčkem uzavřeme. Krok 5: Sterilujeme 15 minut od začátku varu.

TIP: Jak zavářet v obyčejném hrnci

Zveřejněno 26. 9. 2009

Poznámka autorky tejaja

Používáme na ozdobu studených mís nebo ve studené kuchyni, například do vajíčkové tlačenky, aspikových výrobků a podobně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládaná paprika v oleji

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2vj1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládaná paprika v oleji

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2vj1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (35)

Zrovna se je chystám zavařovat. A speciálně pro Casino, když se olej dá první na dno sklenice, tak pak pomalu stoupá na horu surovinami, ty obalí a pak teprve dorazí na horu. Výhoda je z mého hlediska ta, že minimalizuji riziko oblemcani sklenice olejem a následné čištění.

Milá Tejaja, mňa by zaujímalo, kde si zohnala tie pliešky na zaváranie.Ďakujem ti Veľmi pekne za odpoveď.

anna: Anička. tie spony mám už asi 20 rokov, mám ich 20 ks, bohato stačia. Kúpila som ich kedysi v domácich potrebách. Pozrela som sa na internete, dostať ich kúpiť, ale za vyššiu cenu, než kedysi som kupovala ja. Ale ak zaváraš, vrelo doporučujem napriek tomu kúpiť. Zavára sa s nimi rýchlo a hlavne neexistuje, aby viečko nedržalo. Po úplnom vychladnutí fliaš jednoducho spony stiahnem a je to. Posielam ti nejaké linky, ceny sa príliš nelíšia, ale pozri poštovné.
Nevierm, kde bývaš, ale stretla som sa niekoľkokrát so zástupcami fa Omnia, ktorí ich predávali na trhoch. Posledný raz v Bardejove vlani.
http://www.a-z.sk/detail/spony-na-viecka-omnia-83m...
http://slovakiasonix.sk/product/detail/41?category...

Věra: Ďakujem, teší ma, že chutia. :-8

tejaja:díky za recept a ze šťouralů si nic nedělejte. Ochutnala jsem papriky podle vašeho receptu a jsou opravdu skvělé. Rozdíl v tom, kdy a kam dám olej může být, proč by nebyl.
A dát jednu lžíci na dno a druhou potom nahoru zase není tak zdržující, takže proč ne? Jiné papriky už dělat nebudu, ještě jednou moc díky :-)

casino : Oceňujem váš komentár. Presvedčila som sa viackrát, že čo poviete, najprv odskúšate. Nerozorávate do vetra. A to je fér a ja osobne si to cením. :-)

Když něco avizuji, tak to udělám, protože si nerad dělám z huby polepšovnu;-)
Tady 16.06.2015 21:30:29 jsem se k čemusi zavázal, ale zkoušet to nebudu; asi by to byla ztráta času...
Omlouvám se:-8

mne Tejaja nevadi, vlastne ji mam moc rada i jeji recepty. Naprosto nechapu povyk pod receptem. Udelala jste nalev, nezavarovala a na to Vam napise, ze podstata chuti je v zavarovani.

Casino se zepta proc ne dve lzice oleje naraz a ona odpovi, ze protože ma takovy recept.

Pak Tejaja radsi napise, ze je ona nechapavy blbec a vy se urazite.

bofinka > Děkuji,vím že tejaja vadí víc uživatelkám tady,a vypadá to že mají i stejný názor.Mě už ale dokonale otrávila a o zrušení profilu jsem požádala.

BlankaZ: Klídek, tejaja je z principu neomylná, nemá cenu se rozčilovat a odhlašovat. Berte to jako samozřejmost a zůstaňte na topkách, máte moje sympatie.;-)

Tejaja > Tohle opravdu není normální. Končím tady, tohle nemám zapotřebí...... :no:

Blanka : Jasné :-), nemôžeš čakať od blbca, že niečo pochopí. :-)

tejeja >
casino psal,že jsi říkala,že je to chuťově jiné.On ale myslel ten olej a ty jsi na něj reagovala s tím,že sterilovaná zelenina má opravdu jinou chuť. My jsme o něčem mluvili a ty jsi to nepochopila,to je všechno,to se přece stává,tak co se zase hned čertíš.

tejaja: Přiznám se, že jsem si dříve receptu nevšimla, až díky komentářům jsem si ho přečetla :-8 My jsme doma taky zavářeli kapie nebo jiné červené papriky, jsou moc dobré. Olej jsme dávali jen na dno spolu s kořením a zalévali sladkokyselým nálevem před sterilací :-)

Blanka, citujem ťa : "Udělala jsem si skleničku,protože mi zbyl nálev na okurky,přidala jsem i lžíci oleje,ale nesterilovala." Takže žiadny voz a koza.
Jarka, ten recept je tu skoro 6 rokov, doteraz ti to nevadilo ?
Pre všetkých: robte si ako chcete, ak vám nevyhovuje takýto recept, nájdite si iný. Aký problém ? ;-)

BlankaZ: Jsem stejného názoru na ten olej:-)

tejaja > my o voze a ty o koze :-))Říkala jsi, že když se dá olej jen nahoru,tak to není ono. Nemluvíme o zavařování x nezavařování. :-)
Ten olej tak jako tak vyplave na povrch tak si také myslím že je jedno,jestli se dá na dno sklenice a pak ještě nahoru.Na chuť to nebude mít vliv:-))

casino : Asi tak ako kyslé uhorky. Zavarené vydržia dlho bez zmeny. Pokiaľ fľašu otvoríte a nezjete všetko, treba držať v chladničke. ;-)

magdalenka:
Čert ví, jak to funguje:-)) tejaja: níže píše, že je to chuťově jiné:-O
Uvidíme...:-)

Podľa mňa olej tak-či tak vypláva na povrch.

tejaja:
Tak jo, já to teda prubnu a nechám mančaft aby to pak naslepo nezaujatě opruboval:
Do 1. fľaše nalejem 1 lyžicu oleja a navrch dám opäť 1 lyžicu oleja.
Do 2. fľaše nalejem iba navrch 2 lyžice oleja.

Jak dlouho nechat zavařené papriky rozležet?

casino: viem, veď som vám to napísala. Lebo tak znie recept.
Takto dostala recept moja mamka pred nejakými 40. rokmi od kolegyne. Tiež sme si to chceli zjednodušiť a skúsili sme len dolu, len hore dať olej, ale nebolo to ono. Takže odpoveď je jasná : takto znel recept a takto je to dobré. Jedla som zaváranú kapiu z rôznych domácich zdrojov aj z obchodu, nechutí tak ako táto. Komu sme recept dali, ten už inak nerobí. ;-)

tejaja:
To je reč ako rozprávka;-)
Takže, také nevíte...

casino : Pre staré vrece a novú záplatu :-)) Lebo tak znie recept. ;-)

Blanka, samozrejme, že áno, ja to občas zdlabnem len tak, čisté. :-) Ale sterilizované majú papriky úplne inú chuť. A v zime akoby si našla. :-)

To jsem taky nepochopila,když už jsme u toho,ale neřešila jsem to,dala jsem prostě 1 lžíci oleje nakonec:-D

"Na dno fľaše nalejeme 1 lyžicu oleja."
Hmmm, proč i na dno? :-O ;-)

Udělala jsem si skleničku,protože mi zbyl nálev na okurky,přidala jsem i lžíci oleje,ale nesterilovala.
Papriky jím jen tak nebo třeba k pečivu,to záleží na chuti každého,takže žluté papriky proč ne:-)Nemusí být určené jen na mísy,aspiky.......

Ivana Nečasova 11. 9. 2013 19:06
Pravje ji delam ;-) ::yes:[

Blanka: u nás sa tie žlté papriky, ktoré spomínaš, nakladajú do sladkokyslého nálevu, to prišlo k nám z Maďarska. Toto sú kapie alebo hrobostenné červené papriky, ktoré sú určené na iné použitie - ozdoba na misy, do vajíčkovej tlačenky, do syrových rolád a pod. Tam by žlté pariky boli nevýrazné, nehodili by sa tam.;-)

papriky v olejiJa nakladam kulate zlute (nektere zcervenaji, kdyz jsou hodne zrale) tzv. jablickove papriky. Jsou hrubostenne a podle mne nejchutnejsi a jsou bud palive, anebo "sladke". Mam to stesti, ze si je mohu sama pestovat, ale na trzich se nekdy objevi taky. Stoji za to zapatrat po nich, anebo si koupit seminka a vypestovat na zahrade, ci balkone. :-p

Tématické fráze:
nakládané papriky v oleji, papriky v oleji, nakladane kapie v oleji, kapie v oleji, paprika v oleji, nakládaná červená paprika, nakládaná paprika v oleji, nakladane cervene papriky, nakládání kapií, nakladana kapie v oleji, nakládané kapie, nakládání červené papriky, červená paprika v oleji, nakladana kapie, zpracování paprik, nakládání kapie, nakládané papričky, nakladaná kápia, papriky v oleji bez sterilizace, nakladane papriky-recept

Suroviny:
kapie, olej, voda, ocet, cukr krystal, deko

Přidat fotografie receptu