Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči v pomalém hrnci

Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči a pivu je dokonalým spojením bohaté chuti masa, jemné sladkosti zeleniny a svěžího citrusového nádechu. Pomalu dušená v hrnci získá neuvěřitelně šťavnatou konzistenci a intenzivní aroma.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 320 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 300 min

320 min (20 min příprava + 300 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Oháňku naporcujeme. Na hlavní chod použijeme silnější kousky, tenčí necháme na vývar. Porce osolíme a opepříme. Krok 2: Z dobře očištěného pomeranče nastrouháme necelou lžíci kůry. Pomeranč oloupeme, zbavíme bílého žilkování a nakrájíme na menší kousky. Krok 3: Zeleninu očistíme, mrkev nakrájíme na kolečka nebo menší kousky a cibuli nakrájíme nadrobno. Krok 4: V kastrolu na sporáku necháme rozehřát máslo na kterém orestujeme do sklovita cibuli. Krok 5: Přidáme mrkev, postačí 2 minuty, jen aby pustila šťávu. Zasypeme zázvorem, zamícháme a přemístíme na dno pomalého hrnce. Krok 6: Do hrnce dáme koření (nejlépe ve vajíčku nebo sáčku na čaj), pivo a porce oháňky. Přidáme pomeranč a jeho strouhanou kůru. Krok 7: Hrnec přiklopíme poklicí, program nastavíme na High a necháme pracovat 5-6 hodin. Po 5 hodinách můžeme vpichem do kousku masa provést zkoušku měkkosti. Krok 8: Před samotným servírováním je vhodnější maso od kosti obrat. Krok 9: Na přílohu se hodí opečené brambory nebo hranolky.

TIP: Jak udělat křupavé brambory v troubě - rady a tipy

Zveřejněno 1. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZM63

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči v pomalém hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZM63

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
oháňka hovězí, pomeranče, cibule, mrkev, máslo, pivo světlé, bobkový list, koření nové koření, pepř, skořice celá, pepř mletý, sůl, zázvor sušený

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu