Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sirup z kopřiv

Zejména na jaře můžeme v přírodě nasbírat čerstvé lístky mladých kopřiv. Mají sílu a říz. Zpracovat je pak můžeme třeba do osvěžujícího sirupu. Spolu s citronovou šťávou zpříjemní pitný režim nejen horkých letních dnů.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min + 24 hodin louhování

60 min (60 min příprava, + 24 hodin louhování)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kopřivy důkladně propláchneme. Pak je vložíme do většího hrnce a zalijeme vodou. Krok 2: Přidáme kyselinu citronovou a rozkrájené citrony. Povaříme 5 minut a necháme 24 hodin louhovat. Krok 3: Následně obsah hrnce přecedíme. Do šťávy přisypeme cukr, přivedeme za stálého míchání k varu a sirup necháme krátce přejít varem. Přidáme kyselinu sorbovou a nalijeme do čistých lahví.

TIP: Kdy je pravý čas vyrazit na kopřivy?

Zveřejněno 6. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sirup z kopřiv

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkJ2k

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sirup z kopřiv

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkJ2k

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kopřivy, voda, citron, kyselina citronová, cukr krystal, kyselina sorbová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu