Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenát z kopřiv

S jarními dny, kdy se začíná příroda krásně zelenat, přichází i doba různých bylinek, kterými můžeme ozvláštnit náš jídelníček. Z mladých kopřiv můžeme připravit skvělý špenát, okořeněný muškátovým oříškem. Perfektně se hodí k jehněčímu masu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kopřivy opereme a spaříme vroucí osolenou vodou. Necháme okapat na cedníku a poté je nasekáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Krok 2: Na sádle nebo oleji zpěníme cibulku, zasypeme ji trochou strouhanky a necháme osmažit.  Krok 3: Přidáme nasekané kopřivy. Okořeníme muškátovým oříškem, zázvorem a prolisovaným česnekem, podlijeme trochou vývaru a krátce povaříme. Vmícháme žloutek rozmíchaný ve smetaně a máslo. 

TIP: Co uvařit z kopřiv?

Zveřejněno 6. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenát z kopřiv

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v29zn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenát z kopřiv

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v29zn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kopřivy, cibule, česnek, vývar masový, žloutek, smetana, sádlo, strouhanka, sůl, máslo, zázvor, ořech muškátový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu