Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pažitková polévka

Jednou z nejoblíbenějších bylinek v české kuchyni je bezesporu čerstvá pažitka. Její jemně pikantní chuť perfektně dochutí jakýkoliv pokrm. Z pažitky můžeme připravit lahodnou polévku se zeleninou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

stbily

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev a celer očistíme a nastrouháme. Pažitku nastrouháme. Krok 2: V hrnci na másle krátce podusíme cibuli, pažitku, krev a celer. Zalijeme kuřecím vývarem, osolíme, opepříme, okořeníme muškátovým oříškem, přidáme lněná semínka a vaříme na mírném ohni asi 10 minut. Krok 3: Na knedlíčky rozšleháme vejce, přidáme sůl a přisypeme tolik krupice, aby vzniklo těstíčko. Lžičkou těstíčko vykrajujeme a vkládáme do polévky a ještě asi 7 minut povaříme než vyplavou na povrch. Krok 4: Hotovou polévku podáváme zdobenou čerstvými pažitkovými květy.

TIP: Pažitka za oknem - pěstování a využití

Zveřejněno 6. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pažitková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJQGr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pažitková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJQGr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
pažitka, cibule, mrkev, celer, vývar kuřecí, máslo, semínka lněná, sůl, pepř mletý, strouhaný muškátový oříšek, vejce, sůl, krupice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu