Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí z jednoho hrnce

Jehněčí plec je vydatné a syté jídlo, které potěší všechny milovníky pomalu dušeného masa. Vše se připravuje v jednom hrnci – šťavnatá jehněčí plec, brambory nasáklé chutí výpeku a aromatické bylinky vytvoří dokonale propojenou chuť.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 90 min

120 min (30 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Maso omyjeme, osušíme, odblaníme a nakrájíme na menší kostky. Krok 2: Do většího hrnce dáme olivový olej, na kterém zprudka osmažíme nakrájené maso. Krok 3: Po chvilce přidáme oloupané, na osminky nakrájené cibule, oloupaná rajčata nakrájená také na osminky a zalijeme bílým vínem. Krok 4: Směs zamícháme a pod poklicí za občasného promíchání dusíme asi 40 minut. Krok 5: Potom vše osolíme, podlijeme trochou horké vody, přidáme tymián, zamícháme a dusíme ještě 20 minut pod poklicí. Krok 6: Po uvedené době přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory, na půlkolečka nakrájenou očištěnou mrkev, promícháme a dusíme do změknutí brambor. Krok 7: Asi 5 minut před koncem varu přidáme hrášek.

TIP: 15 receptů na jehněčí maso - inspirace na každý den

Zveřejněno 5. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí z jednoho hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o26PY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí z jednoho hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o26PY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
plec vepřová, olej olivový, cibule, rajče, víno bílé, brambory, mrkev, hrášek, sůl, tymián

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu