Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené mleté jehněčí řízky

Smažené mleté jehněčí řízky mají výraznou chuť díky jehněčímu masu, voní po bylinkách a na povrchu jsou krásně křupavé. Hodí se k bramborové kaši, bramborám i salátu. Rychlé, jednoduché a přitom plné chuti.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

alekli

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso semeleme a dáme do mísy. Krok 2: K masu přidáme najemno nastrouhaný tvrdý sýr, nahrubo nastrouhanou cibuli, vejce, rozetřený česnek, majoránku, sůl a vše důkladně promícháme – nejlépe rukou. Krok 3: Ze směsi utvoříme karbanátky, které obalíme ve strouhance a osmažíme v rozehřátém oleji z obou stran.

TIP: Pochoutky z mletého masa - rady, tipy a inspirace

Zveřejněno 5. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené mleté jehněčí řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYXPQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažené mleté jehněčí řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYXPQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso jehněčí, sýr tvrdý, cibule, vejce, česnek, majoránka, sůl, strouhanka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu