Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí na červeném víně

Jehněčí na červeném víně je pomalu tažené maso s bohatou a voňavou omáčkou. Víno dodá jehněčímu masu hloubku chuti a spolu s bylinkami a kořenovou zeleninou vznikne lahodné jídlo, které se doslova rozplývá na jazyku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

alekli

Středně náročný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso prošpikujeme, osolíme a opepříme. Krok 2: Na sádle se zbytkem slaniny osmažíme ze všech stran maso a vyjmeme ho. Krok 3: Do výpeku dáme na kostičky nakrájenou cibuli a osmažíme. Krok 4: Maso potřeme prolisovaným česnekem a vrátíme na osmaženou cibuli, podlijeme vínem a dusíme na sporáku doměkka. Krok 5: Posledních 20 minut dopečeme v troubě na 180 °C. Krok 6: Podáváme se špenátem a bramborovým knedlíkem.

TIP: Jehněčí maso - oblíbené recepty

Zveřejněno 5. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí na červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxM97

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí na červeném víně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxM97

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso jehněčí, špek, sádlo, cibule, česnek, víno červené, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu