Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jarní nákyp s hráškem

Jarní nákyp s kedlubnami a hráškem můžete podávat jako lehký oběd či večeři. Výrazná chuť slaniny a parmazánu skvěle doplňuje chuťově méně výraznou zeleninu. Servírování pokrmu přímo v zapékacích miskách je velice elegantní.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy vložíme hrášek, na kostičky nakrájené kedlubny a anglickou slaninu. Přidáme rozšlehaná vejce, hrubou mouku, smetanu, nastrouhaný sýr, sůl a pepř. Vše pořádně promícháme. Krok 2: Zapékací mističky vymažeme olejem nebo máslem a naplníme do 2/3 připravenou směsí. Krok 3: Vložíme je do předehřáté trouby a pečeme při 200 °C asi 20 minut. Krok 4: Hotové nákypy vyjmeme z trouby a ihned podáváme přímo v zapékacích miskách.

TIP: 5 tipů na slané nákypy

Zveřejněno 7. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní nákyp s hráškem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBRyQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jarní nákyp s hráškem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBRyQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kedlubna, slanina anglická, vejce, mouka hrubá, smetana na vaření, sýr parmazán strouhaný, sůl, pepř mletý, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu