Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pažitková pomazánka

K jarním dnům patří čerstvé zelené bylinky. Jednou z těch v kuchyni nejpoužívanějších je bezesporu pažitka, typická svojí jemně pikantní chutí. Vychutnejte si tvarohovou pažitkovou pomazánku, namazanou na čerstvé ciabattě.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Máslo nastrouháme, aby rychleji změklo. Tvaroh a kozí sýr utřeme s máslem a vyšleháme do hladké pomazánky. Pokud je třeba, přidáme trochu mléka. Dle chuti osolíme. Krok 2: Pažitku omyjeme, vodu setřepeme a bylinku nakrájíme nadrobno. Nakrájenou pažitku vmícháme do hotové pomazánky. Krok 3: Ciabatty podélně rozkrojíme a namažeme pomazánkou. Přiklopíme a ihned podáváme.

TIP: Pažitka za oknem - pěstování a využití

Zveřejněno 7. 4. 2025

Poznámka autora poslirecept

Pažitku můžeme nahradit jarní cibulkou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pažitková pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M856m

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pažitková pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M856m

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
tvaroh měkký, sýr kozí, mléko, máslo, sůl, pažitka, ciabatta

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu