Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy s rebarborovým pudinkem

Rebarbora je skvělou a osvěžující zeleninou, kterou používáme i do sladkých moučníků. Na nadýchaný korpus navrstvíme piškoty, které zalijeme rebarborovým pudinkem. Horní vrstvu pak tvoří šlehačková vrstva posypaná skořicí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 45 min bez doby chlazení

70 min (25 min příprava + 45 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 1 plech

30x20 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Těsto: Vajíčka s cukrem šleháme. Za stálého šlehání přidáme 2 lžíce horké vody a šleháme do zhoustnutí. Opatrně po částech přimícháme mouku. Krok 2: Těsto vylijeme na plech (30x20 cm) vystlaný pečicím papírem a pečeme při teplotě 180 °C asi 20 minut, dozlatova. Krok 3: Po upečení necháme vychladnout. Na chladný pečený piškot narovnáme dětské piškoty. Krok 4: Rebarboru oloupeme, nakrájíme na plátky, podlijeme 100 ml vody, přidáme cukr, skořici a dusíme pár minut do změknutí. Krok 5: Ve 150 ml vody rozmícháme pudinky, za stálého míchání vlijeme do rebarbory, povaříme a ihned nalijeme na piškot. Dáme vychladit. Krok 6: Smetanu vyšleháme do tuha, přimícháme tvaroh, osladíme, přidáme ztužovač (připravený dle návodu) a ihned hmotou potřeme studený povrch rebarborové vrstvy. Nakonec posypeme skořicí a dáme vychladit do lednice.

TIP: Jak krájet moučník s krémem

Zveřejněno 7. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy s rebarborovým pudinkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk7wl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy s rebarborovým pudinkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk7wl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr krystal, mouka polohrubá, rebarbora, pudink vanilkový, voda, cukr krystal, skořice, piškoty dětské, smetana ke šlehání, tvaroh měkký, ztužovač želatinový, cukr moučkový, skořice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu