Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodový kakaový tunel

Jemný kakaový korpus ve tvaru tunelu ukrývá nadýchanou šlehačku se šťavnatými jahodami, které dodávají svěžest a barevný kontrast. Tento zákusek je ideální pro slavnostní příležitosti i víkendové mlsání.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 20 min

45 min (25 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu vyhřejeme na 180 °C. Krok 2: Vejce s cukrem šleháme, přidáme 3 lžíce horké vody, šleháme do zhoustnutí, lehce vmícháme po částech mouku a kakao. Krok 3: Těsto nalijeme na velký plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 10-15 minut. Krok 4: Z ještě horkého piškotu odřízneme plát velikosti srnčího hřbetu, vložíme ho do hřbetu, trochu zatlačíme dolů a necháme vychladnout. Krok 5: Šlehačku se ztužovačem vyšleháme dle návodu a osladíme. Krok 6: Část šlehačky dáme do prochladlého piškotu ve hřbetu. Na střed vyrovnáme do řady, za sebou jahody, doplníme šlehačkou po okraj a přiklopíme plátem ze zbylého piškotu. Krok 7: Necháme ztuhnout v lednici. Druhý den vyklopíme a dozdobíme povrch zbylou šlehačkou, do které jsme přimíchali kakao.

TIP: Sladký tunel pro začátečníky - rady a tipy

Zveřejněno 7. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodový kakaový tunel

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD9g9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodový kakaový tunel

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD9g9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Tunel je efektní zákusek, který může mít mnoho podob. Já dělala

Suroviny:
vejce, cukr krystal, mouka polohrubá, kakao, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, jahody, kakao, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu