Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chalupářská játra

Správně připravená smažená játra jsou krásně měkká, šťavnatá a plná výrazné chuti. Skvěle chutnají se zeleninovou směsí a bramborem, ale obstojí i jako rychlý oběd s čerstvým chlebem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Játra nakrájíme na plátky (asi 1,5 cm) a nařízneme okraje, aby se nekroutily. Krok 2: Plátky opepříme, krátce zprudka opečeme na 2 lžicích oleje z obou stran. Krok 3: Teplotu snížíme a za občasného otočení dopečeme do 10 minut. Naříznutím zkusíme, zda jsou játra již hotová. Ke konci opékání játra osolíme. Krok 4: Na druhé pánvi osmahneme na lžíci oleje na půlkolečka nakrájenou cibuli, až zesklovatí. Krok 5: Přidáme nakrájené papriky a rajčata, osolíme, opepříme, přidáme tymián, kečup, podle potřeby podlijeme a podusíme 10 minut, do změknutí. Krok 6: Na talíři sypeme strouhaným sýrem.

TIP: Játra v kuchyni - rady a tipy, oblíbené recepty

Zveřejněno 9. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chalupářská játra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr5yx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chalupářská játra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr5yx

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
játra vepřová, cibule, paprika čerstvá červená, rajče, olej, sůl, pepř mletý, tymián, kečup sladký, sýr tvrdý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu