Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pampeliškový sirup se sedmikráskami

Jaro je ideálním obdobím na přípravu různých sirupů z květů a bylinek. Ze svěže žlutých květů pampelišek a drobných bílých sedmikrásek uvaříme sladký sirup s podtóny citrusů. Ideální na osvěžující limonádu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min bez doby louhování

180 min (180 min příprava, bez doby louhování)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Do studené vody nasypeme květy pampelišek a sedmikrásek a pomalu vše přivedeme k varu. Krok 2: Přisypeme třtinový cukr a na plátky nakrájené pomeranče s citrony a 15 minut povaříme. Poté necháme 24 hodin vyluhovat, zakryté a v chladnější místnosti. Krok 3: Druhý den scedíme směs přes plátýnko a svaříme. Vařit je potřeba 1-1,5 hodiny podle toho, jak rychle houstne. Během varu mícháme a hustotu zkoušíme kápnutím sirupu na talířek. Krok 4: Po uvaření necháme vychladnout a slijeme do vymytých čistých lahví. Sirupy uložíme do chladu. Používáme do čaje nebo v horku jako osvěžující nápoj.

TIP: Jak skladovat domácí sirup

Zveřejněno 13. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pampeliškový sirup se sedmikráskami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YElm2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pampeliškový sirup se sedmikráskami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YElm2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květy pampelišek, květy sedmikrásky, voda, cukr třtinový, pomeranče, citron

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu