Pampeliškový sirup se sedmikráskami
Jaro je ideálním obdobím na přípravu různých sirupů z květů a bylinek. Ze svěže žlutých květů pampelišek a drobných bílých sedmikrásek uvaříme sladký sirup s podtóny citrusů. Ideální na osvěžující limonádu.
Postup přípravy
Krok 1: Do studené vody nasypeme květy pampelišek a sedmikrásek a pomalu vše přivedeme k varu.
Krok 2: Přisypeme třtinový cukr a na plátky nakrájené pomeranče s citrony a 15 minut povaříme. Poté necháme 24 hodin vyluhovat, zakryté a v chladnější místnosti.
Krok 3: Druhý den scedíme směs přes plátýnko a svaříme. Vařit je potřeba 1-1,5 hodiny podle toho, jak rychle houstne. Během varu mícháme a hustotu zkoušíme kápnutím sirupu na talířek.
Krok 4: Po uvaření necháme vychladnout a slijeme do vymytých čistých lahví. Sirupy uložíme do chladu. Používáme do čaje nebo v horku jako osvěžující nápoj.
Zveřejněno 13. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pampeliškový sirup se sedmikráskami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YElm2
Moje poznámka
Pampeliškový sirup se sedmikráskami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YElm2
Nejnovější recepty
Jarní kuřátka s mandlovou nádivkou
Přidáno před 13 minutami
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Škubánky se zelím z červené řepy
Přidáno před 14 hodinami
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Brokolicový nákyp s mrkví a sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Obalený květák z remosky
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sypaná tvarohová buchta
Noumik před 1 hodinou
Jarní salát s vajíčky a zálivkou
JaromiraVlasakova před 10 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Milahu před 10 hodinami
Zelí s medem
pajaheltuska před 12 hodinami
Krkovice pečená na hlávkovém zelí
Sahula před 12 hodinami
Netradiční dušené kysané zelí s přírodní krkovicí
Sahula před 12 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suz4n před 13 hodinami
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Andyzvesnice před 13 hodinami
Netradiční cibulačka se žampiony
Andyzvesnice před 13 hodinami
Pikantní čočka
Karel849 před 13 hodinami
Suroviny:
květy pampelišek,
květy sedmikrásky,
voda,
cukr třtinový,
pomeranče,
citron
Komentáře