Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nádivka s medvědím česnekem

K přicházejícím svátkům jara patří také velikonoční nádivka. Můžeme do ní také přidat oblíbenou jarní bylinu a to medvědí česnek. Nádivka s uzeným masem, příjemně vonící po muškátovém oříšku, chutná skvěle studená i teplá.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 245 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 225 min

245 min (20 min příprava + 225 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Uzená žebra vaříme ve vroucí vodě 3 hodiny. Toustový chléb vcelku namočíme do mléka. Krok 2: Po uvaření uzených žeber maso obereme, překrájíme nadrobno a přidáme k namočenému chlebu. Žloutky oddělíme od bílků, přidáme do směsi opepříme a přidáme trouchu strouhaného muškátového oříšku. Krok 3: Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Svazek medvědího česneku pokrájíme nadrobno a také přidáme do směsi. Promícháme, dle potřeby osolíme a opatrně vmícháme sníh z bílků. Krok 4: Zapékací mísu vymažeme tukem, nalijeme do ní nádivku, vložíme do trouby a pečeme při teplotě 180 °C, zhruba 30-45 minut dozlatova. Jako přílohu podáváme vařené brambory.

TIP: Velikonoční nádivka - nejlepší recepty

Zveřejněno 10. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nádivka s medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJQ9k

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nádivka s medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJQ9k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
žebra uzená, chléb toustový tmavý, mléko, vejce, pepř mletý, strouhaný muškátový oříšek, sůl, česnek mědvědí, tuk

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu