Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzené maso s jednoduchou šípkovou omáčkou

Šípková omáčka je oblíbenou českou klasikou. Ve zjednodušené verzi ji můžeme připravit k vařenému uzenému masu a podávat s opečeným bramborovým knedlíkem. Pochutná si celá vaše rodina.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Uzené maso vaříme ve vroucí vodě do změknutí. Po uvaření uchováme část uzeného vývaru a maso nakrájíme na plátky. Krok 2: Připravíme světlou jíšku. Na másle orestujeme mouku do žluté barvy, zalijeme ji chladným vývarem, dobře rozmícháme a 5 minut povaříme. Krok 3: Přidáme víno, šípkovou marmeládu, dochutíme solí, cukrem, nastrouhanou citronovou kůrou a povaříme 20 minut. Ke konci přidáme část brusinek. Krok 4: Jako přílohu můžeme použít opečený bramborový knedlík.

Zveřejněno 11. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzené maso s jednoduchou šípkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkJVK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzené maso s jednoduchou šípkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkJVK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso uzené, máslo, mouka hladká, marmeláda šípková, víno červené, vývar uzený, brusinky, sůl, kůra citronová, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu