Hovězí kapsa pana lesního
Šťavnaté hovězí kapsy plněné dušenými houbami, jsou tou správnou volbou na víkendový oběd. Lahodná omáčka je ovoněná slaninou a dokonale obalí každé sousto. S tímhle jídlem rozhodně zabodujete. Jako přílohu připravte třeba nadýchaný houskový knedlík.
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nakrájíme nadrobno a na 1 lžíci oleje ji orestujeme dosklovita. 2/3 cibule dáme stranou a později použijeme na omáčku. Do zbytku cibule v pánvi přidáme očištěné a na kousky nakrájené houby, ochutíme solí, pepřem a kmínem, trochu podlijeme a dusíme, dokud se veškerá tekutina neodpaří.
Krok 2: Do plátků masa vytvoříme nožem kapsu, kterou naplníme podušenými houbami a zajistíme párátkem. Takto připravené plátky osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a na 2 lžicích oleje opečeme, až se maso zatáhne.
Krok 3: Odebrané 2/3 cibule dáme na pánev a přidáme k ní nakrájenou slaninu. Opečeme dohněda a přidáme k plátkům masa. Při mírné teplotě dusíme, až maso pustí šťávu. Poté maso podlijeme a dusíme doměkka asi 60 minut.
Krok 4: Maso vyjmeme a omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě. Povaříme 10 minut a omáčku rozmixujeme, aby byla hezky hladká. Plátky masa vložíme zpět do omáčky.
Krok 5: Jako příloha je nejlepší vařená rýže nebo knedlíky.
Zveřejněno 11. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí kapsa pana lesního
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J679g
Moje poznámka
Hovězí kapsa pana lesního
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J679g
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 13 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 14 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 16 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 17 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 18 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 6 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 7 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 9 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 9 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 9 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 9 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 9 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 10 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 10 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 10 hodinami
Suroviny:
plátek hovězí,
cibule,
olej,
houby čerstvé,
slanina,
sůl,
pepř mletý,
kmín drcený,
mouka hladká
Komentáře (1)