Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilovaný bůček pro babičky a dědečky

Bůček pro babičky a dědečky získal svůj roztomilý název zřejmě proto, že se vám doslova rozplyne na jazyku, takže si na něm bez obav pochutná i starší generace. Příprava je velmi snadná a z výsledku budete určitě nadšeni.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Bůček zalijeme vodou, přidáme oloupané stroužky česneku, nové koření, pepř, bobkové listy, sůl a povaříme 50 minut. Krok 2: Měkký bůček vyndáme z vývaru, osušíme a necháme vystydnout, nejlépe do druhého dne. Krok 3: Druhý den maso nakrájíme na plátky 1,5 cm silné, posypeme grilovacím kořením (nebo kořením dle chuti) a zprudka grilujeme z každé strany 3 minuty. Krok 4: Podáváme s čerstvým chlebem a zeleninou podle chuti.

TIP: Jak upéct kváskový chleba krok za krokem

Zveřejněno 11. 4. 2025

Poznámka autorky Handour

Měkký, jen se rozplývá na jazyku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilovaný bůček pro babičky a dědečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr5Vx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilovaný bůček pro babičky a dědečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr5Vx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
bůček, koření nové koření, pepř, bobkový list, česnek, sůl, koření grilovací

Přidat fotografie receptu