Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těstovinový salát s lososem a olivami

V jednoduchosti je krása, a o těstovinových salátech to platí také. Minutkový losos s provensálským kořením se k těstovinám s olivami, rajčátky a červenou cibulí skvěle hodí. Pokud si lámete hlavu, co připravit k obědu, tento rychlý salát je skvělou volbou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Těstoviny uvaříme dle návodu. Scedíme, propláchneme a necháme prochladnout. Krok 2: Lososa nakrájíme na kostky asi 3x3 cm a promícháme v misce s 1 lžící oleje a provensálským kořením. Krok 3: Na pánvi rozpálíme zbytek oleje, přidáme kousky lososa, které opatrně obracíme a opékáme ze všech stran asi 5 minut. Lososa osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Krok 4: K prochladlým těstovinám přidáme nakrájené olivy, rajčátka, cibuli a zakysanou smetanu. Osolíme, opepříme a zamícháme. Pokud je salát moc suchý, můžeme přidat 2-3 lžíce mléka. Krok 5: Na porce salátu položíme kousky lososa a ozdobíme bazalkou.

TIP: Losos v horkovzdušné fritéze

Zveřejněno 11. 4. 2025

Poznámka autorky Handour

Použila jsem těstoviny penne, tak jsem je trochu překrájela.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těstovinový salát s lososem a olivami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6j9x

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těstovinový salát s lososem a olivami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6j9x

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
těstoviny penne, losos, olej olivový, cibule červená, olivy, olivy zelené, rajče cherry, smetana zakysaná, sůl, pepř mletý, koření provensálské, bazalka čerstvá, mléko

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu