Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenátová polévka s vajíčkem

Zkuste letos dodržet tradici a připravte si na Zelený čtvrtek špenátovou polévku. Stačí jednoduchá cibulová jíška a trocha špenátu a za chvilku je polévka na stole. Na závěr ji zjemněte smetanou, bude lahodnější.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci na rozpuštěném másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Potom ji zasypeme hladkou moukou a uděláme jíšku. Vše zalijeme horkou vodou. Krok 2: Do připraveného základu dáme špenát. Po chvilce vaření přidáme stroužek prolisovaného česneku a polévku vaříme do rozmrazení špenátu. Krok 3: Na závěr ochutíme polévku solí a přidáme rozkvedlané vajíčko. Pro zjemnění přidáme smetanu.

TIP: Co se vaří na Zelený čtvrtek?

Zveřejněno 12. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátová polévka s vajíčkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZMWG

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátová polévka s vajíčkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZMWG

Marie

Suroviny:
máslo, cibule, mouka hladká, voda, špenát, česnek, sůl, vejce, smetana ke šlehání

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu