Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dvojité vepřové

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 087 kJ /
1 694 kcal
Bílkoviny148,90 g
Tuky105,10 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 338 mg
Sodík 2,85 g
Sůl6,50 g
Sacharidy6,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na dno pekáčku rozložíme uzený bůček a na něj plátky česneku. Krok 2: Potom přidáme osolené a opepřené plátky kýty. Solíme opatrně, uzené je většinou dost slané. Krok 3: Vše zalijeme vínem, přidáme svazek bylinek, přikryjeme a dáme do vyhřáté trouby. Je-li třeba, podléváme vodou. Krok 4: Když je maso téměř měkké, promneme mouku s máslem, uděláme kuličky, vložíme do výpeku a provaříme.

Zveřejněno 28. 9. 2009

Poznámka autorky maris

Doporučuji podávat s bramborovým knedlíkem a fazolkami.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dvojité vepřové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qYO0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dvojité vepřové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qYO0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Je to pochoutka. Přidal jsem bodík

Podobně jako Paprika, i já s tímhle receptem určitě doma zaperlím.;-) Lákavé fotky a posílám bodík!:yes:

No to musí být dobrota:-p:-p. Ukládám a musím to udělat. Tuším, že u manžela si tímhle šplhnu.:yes::yes: +;-)

mirco - s bramborem to bude taky určitě dobré a místo fazolek by šel určitě špenát:-p ... a děkuju:-))

Tedy já tu den nebyla a co recept, to útok na chuťové buňky:-D:-D:-p:yes:

Maris:-)krásné ingredience a jistě i výsledná krásná chuť:-p.Receptík ukládám a jednou zkusím ty moje mužský překvapit;-).Jen u nás to vidím jako přílohu brambor;-) a fazolky tu budu jíst jenom já:-(;-):-D.

pipre - mně mozek říká to samé:-O, ale uzené kupujeme v blízkém městečku u řezníka, který si ho sám udí a je tak výborné, že mozek lehce přesvědčím. :-8:-8:-))

Maris, moc hezká fotka a jídlo také moc fajn..jejda, oči by tak jedly, ale něco v mozku mi říká :"Zapomeň na bůček" :-) a protože cítím, že je to dobré, dávám bodík:yes:2.

Jani neboj :-), šťávičky bylo dost, jen jsem ji nedala tolik na talíř na focení, aby se mi tam moc nerozlévala;-):-))

No, krásná fotka, ale ikdyž je tam ten bůček, připadá mi to malinko suché.

Tématické fráze:
vepřový mozek recept, veprovy mozek, vepřový mozek recepty, dvojité vepřové maso, jak udělat vepřovou kotletu aby nebyla sucha, veprovy a mozek, recept vepřový mozek, dvojta veprova plec, dvojité špízy recepty, vepřovej mozku, veprove mozky, recept z veproveho mozku, jak se peče ve dvojtém pekáči, bůček rozmarýn, tymián, bazalka, recepty na vepřový mozek, rychle veprove kyta platky, vepřového mozku, recept vepřové bazalka s bramborovým knedlíkem, rychle recepty z kyty

Suroviny:
kýta vepřová, bůček uzený, víno bílé suché, rozmarýn, tymián, bazalka čerstvá, česnek, mouka, máslo, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu