Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brokolicové halušky s brynzou a opečenou uzeninou

Snadné brokolicové halušky jsou výbornou alternativou ke klasickým slovenským haluškám z bramborového těsta. Podle tohoto podrobně sepsaného postupu je zvládnou připravit i úplní začátečníci. Chutnají skvěle s brynzou a opečenou uzeninou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

PetraKaminska

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Tvaroh utřeme s brynzou a dáme vychladit do lednice. Krok 2: Brokolici omyjeme, rozebereme na růžičky a uvaříme doměkka. Mezitím na oleji opečeme na malé kostičky nakrájené moravské uzené maso. Krok 3: Uvařenou brokolici dáme do mísy, kde ji lehce rozmačkáme vidličkou. Přidáme trochu vody, ve které se brokolice vařila, vejce, polohrubou mouku, osolíme a rozmixujeme ponorným mixérem v hladké haluškové těsto. Krok 4: Ve vroucí osolené vodě z připraveného těsta uvaříme halušky, které tvoříme přes haluškové síto. Ihned, jakmile vyplavou na povrch, scedíme a podáváme s tvarohovou brynzou a opečenou uzeninou.

Zveřejněno 13. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brokolicové halušky s brynzou a opečenou uzeninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o26WB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brokolicové halušky s brynzou a opečenou uzeninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o26WB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brokolice, brokolice, mouka polohrubá, vejce, tvaroh polotučný, brynza, uzené moravské, olej rostlinný, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu