Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelník na plechu

Pokud chcete připravit opravdu syté a velmi chutné jídlo, stačí mít doma jeden balíček kysaného zelí, brambory a trochu uzeného masa. Ochucení trochu připomene klasický bramborák na plech, výsledkem je lahodné jídlo z jednoho pekáčku.

Hodnocení receptu je 4,9 (69×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 615 kJ /
1 820 kcal
Bílkoviny103,79 g
Tuky35,49 g
Vláknina49,09 g
Cholesterol 907 mg
Sodík 6,10 g
Sůl14,63 g
Sacharidy249,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme. Vymačkáme z nich šťávu, stejně jako z kysaného zelí a smícháme dohromady. Krok 2: Přidáme hrubě nakrájené uzené maso, vejce, mouku, rozdrený česnek, kmín, zelené bylinky, osolíme, opepříme a nakonec vsypeme promnutou majoránku. Předehřejeme troubu na 180-200 °C. Krok 3: Plech nebo pekáček vytřeme sádlem, rozetřeme na něj bramborovou hmotu, povrch uhladíme a potřeme rozehřátým sádlem. Pečeme asi 40 minut.

TIP: Jídla z jednoho pekáčku

Zveřejněno 28. 9. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelník na plechu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rRP4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelník na plechu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rRP4

Marie

Komentáře (27)

moc dobrý, pochutnali jsme si<3:-K

Jiřina Hrubá: V postupu je, že brambory nastrouháme a vymačkáme z nich šťávu, tudíž se jedná o brambory syrové ;-)

Na Slovensku je to většinou haruľa a je to fajn,různé kombinace strouhaných brambor třeba s bryndzou a v troubě se nepotřebuje tolik tuku jako na smažení.:-):yes:

Jiřina Hrubá 30. 1. 2017 10:32
Prosím, ty brambory vařené nebo syrové?

jana wichová 15. 9. 2016 09:17
Famozní záležitost,vynikající,určitě jsem ho nedělala naposledy. Mám ráda takové recepty -šup ,šup. Díky.:yes:

Tak zatím se pečeme v troubě, tak jsem na to mé dílo zvědavá a k tomu jsem udělala ještě zelňačku :-D

Posilam 26. bod, meli jsme k obedu, jen jsem nesmazila na plechu, ale normalne na panvi. Pridavam fotecku na konec, jidlo bylo vyborne. :yes::-K

Dneska jsme ho měli k obědu byla to mňamka:yes::yes: díky za inspiraci dávam bodík :-))

Tak vazeni spolupachatele....myslim,ze jsem nasla uzasny stranky pro nakopnuti inspirace....no a receptiky Eli jsou opravdu na obrovitanskou jednicku.Jeden uz jsem spachala a na dalsi 4 se chystam....kolikrat nevim,co tem svym dvema raraskum predlozit a tohle vypada naprosto uuuuzasne... :yes::yes::yes:

To je dobrůtka!!!!!To chce rozhodně bodíka:yes::-*

Jsem se musela sama sobě zasmát:Koukám na název receptu a čtu - zedník na plechu,koho by to nezaujalo,že :-D:-D.I když je to "pouze" zelník,ukládám si do oblíbených a posílám bodíka.Mám ráda taková jídla,jednoduchá,bramborová;-)

monikaK: Tak já jsem zase přečetla "zelník na plochu" :-O

Ještě jsem nikdy nedělala,ani nejedla,ale vytisknu si recept a co nejdřív zkusím. Zelník vypadá moc dobře.:-))

zelník na plechu je super bašta,zařazujeme si ho mezi oblíbená jídla a tobě posíláme bodík.

Venco, prostě vyrob množství těsta podle návodu, rozetři ho na plech, který máš k dispozici a uprav dobu pečení. Po půlhodině to zkontroluj (klidně si vidličkou narýpni z prostředka a ochutnej, abys měl jistotu ;-). Buď to bude hotové, nebo přidáš 10 minut...pak třeba dalších deset... Jen neochutnávej moc často a vydatně, ať to nesníš za syrova...:-D:-D
Nic na tom není, jsou podstatně složitější recepty :-K.

Dámy je to super recept,chodísem ale také muži.Já třeba nevím jak silnou vrstvu na plech dát.Plechů je spousta a každý jinak veliký.Moc prosím o radu,a předem moc děkuji.:-K

Zelníky, my jsme říkávali zelňáky, mám ráda a s bramborem musí být dobrý. Taky jsme je pekli v troubě a jak šli vždycky na odbyt.

Super!:yes: Taková cmunda po Kaplicku, kde je vše smíchané a díky pečení v troubě to není nasáklé olejem. Juj, to bych si dala, i když už je tolik hodin!:-8 Bod!:yes:

Eli, cítím tu vůni až do Příboru:-p, mám uloženo a určitě vyzkouším;-). Posílám desátý bodík. :-!:-)):yes::yes::yes:

Děkuju vám za bodíky...:-)
Papričko, také mě na tom baví, že ačkoli bezvadně chutná, je téměř dietní... Nakonec uzené i sádlo by šlo vynechat. A nebo naopak, kdo by raději mastnější placky, může si je usmažit na pánvi...;-)

Tak to by bylo přesně jídlo pro mně:-p:-p . Zelňáky a bramboráky miluju a tohle je od každěho kousek a ještě k tomu v troubě, takže bez smažení ... no paráda.:yes::yes: +;-)

Dobrej recept. Udělám. +bodík

Elizo:-),znám,dělám s malinkými odlišnostmi podle krásné bramborové kuchařky;-),tudíž boďka je tvá,fotečky jsou radost pohledět a já děkuji za připomenutí;-).

Tak to jsi mi trochu připoměla dnešní rozhovor se zetěm kuchařem, že dělali nějakou tzv. pyramidu, taky bramborový placek, dokola kys.zelí, doprostřed maso na nudličky a na to sýr. Mělo prý to veliký úspěch,že se usmažil málem k smrti:-)). Taky jsem si řekla, že bych to prubla a ejhle:-D, ale dívám se, že úplně stejné to není, tak uvidíme;-) No a ty máš samozřejmě plusíík!;-):yes:

Zelníky bych mohla denně :-p, na plechu už jsem je taky dělala, znám a proto dávám bodík, je to výborné, fotky krásné, jako vždy:yes::-))

No musím uznat,že tvoje recepty jsou zvláštní a lákavé:-D:-D:-DUloženo a s bodíkem:yes:

No to je dobrota! :-p Ukládám a dávám velký bodík:yes:1.

Tématické fráze:
zelníky, zelník, zelníky recept, recept na zelníky, zelnik recept, zelńáky, zelnáky na plech, pečené zelníky, zelníky pečené, zelníky v troubě, recept zelníky, zelníky recepty, recepty zelníky, recepty zelník, recept na zelník, zelníky pečené z hlávkového zelí, bramborové zelníky, cmunda pecena v troube, zelníky pečené v troubě, zelníky z hlávkového zelí

Suroviny:
brambory, zelí kysané, vejce, mouka polohrubá, maso uzené, česnek, majoránka, kmín drcený, petrželka zelená, pažitka, sůl, pepř mletý, sádlo

Přidat fotografie receptu