Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Telecí pečeně s knedlíkem a kedlubnovým zelím

Telecí pečeně zabalená do slaniny je krásně šťavnatá a voňavá, a skvěle ladí s kedlubnovým zelím a žemlovým knedlíkem. Pokrm vypadá složitě, ale ve skutečnosti je jeho příprava velmi snadná. Můžete jej podávat i při slavnostních příležitostech.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso osolíme, opepříme, okmínujeme a potřeme rozdrceným česnekem. Opečeme ho zprudka na 2 lžících rozpáleného oleje, zabalíme do libové anglické slaniny nebo šunky a pečeme při 180 °C asi 45-60 minut. Podle potřeby otáčíme a podléváme. Krok 2: Cibuli nakrájíme a na oleji dozlatova opečeme. Přidáme na nudličky nakrájené kedlubny, kmín, sůl, trochu vody a dusíme asi 30 minut. Dochutíme podle chuti octem a cukrem.  Krok 3: Housky nakrájíme a nasucho opražíme. Skropíme je mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce, osolíme a přidáme nakrájenou zelenou petrželku, pažitku nebo jarní cibulku. Podle potřeby zahustíme moukou, houska nesmí úplně změknout. Vytvarujeme knedlíky a vaříme je ve vroucí vodě nebo v páře 15-20 minut. Krok 4: Před podáváním pečeni nakrájíme a podáváme ji s knedlíkem, kedlubnovým zelím a polijeme výpekem. 

TIP: Kedlubny v kuchyni

Zveřejněno 14. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Telecí pečeně s knedlíkem a kedlubnovým zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk7W3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Telecí pečeně s knedlíkem a kedlubnovým zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk7W3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso telecí, sůl, pepř mletý, kmín celý, česnek, olej, slanina anglická, cibule, olej, kedlubna, sůl, cukr, ocet, houska, mléko, vejce, bylinky, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu