Bylinkový quiche s rajčátky
Slaný koláč quiche, pocházející z Francie, se těší v poslední době veliké oblibě. Variací na jeho slané náplně existuje opravdu mnoho a každá je jedinečná. Upečte si quiche se smetanovo-bylinkovou náplní s cherry rajčátky.
Postup přípravy
Krok 1: Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát silný asi 3 mm. Vykrojíme kolečka v průměru o 2 cm větší, než je velikost formiček.
Krok 2: Formičky vyskládáme na plech, důkladně je vymažeme olejem (nejjednodušší je použít olej ve spreji) a vyplníme těstem až do okrajů.
Krok 3: Vejce rozšleháme se smetanou, polovinou lučiny a trochou soli. Vmícháme nasekanou čerstvou bazalku a rukolu.
Krok 4: Na těsto nejdříve naneseme trochu Lučiny a pak zalijeme bylinkovou směsí. Nakonec poklademe na kolečka nakrájená cherry rajčátka.
Krok 5: Dáme péct do předehřáté trouby na 190 °C. Pečeme asi 30 minut. Podáváme mírně vychladlé se zeleninovým salátem.
Zveřejněno 14. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bylinkový quiche s rajčátky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6jEQ
Moje poznámka
Bylinkový quiche s rajčátky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6jEQ
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 10 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 11 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 13 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 14 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 15 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 3 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 4 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 6 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 6 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 6 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 6 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 6 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 7 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 7 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 7 hodinami
Suroviny:
těsto listové,
vejce,
smetana ke šlehání,
lučina,
bylinky,
rajče cherry,
olej,
sůl,
olej
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.