Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krupičná nádivka s mákem

Zkuste letos místo tradiční velikonoční nádivky upéct krupičkovou s uzeným masem a mákem. Na talíři vypadá nádherně, díky krupičce je vláčná a křupnutí máku ucítíte v každém soustu. Můžete ji podávat i jako občerstvení pro návštěvu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 80 min

100 min (20 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1 zapékací forma o velikosti 30x20 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Zapékací formu vymažeme máslem. Krok 2: Uzené maso uvaříme doměkka a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a utřeme, petrželku nasekáme na menší kousky. Krok 3: Mléko přivedeme k varu, osolíme, vsypeme do něj krupičku a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Krok 4: Směs necháme lehce vychladnout a vmícháme do ní celá vejce, pokrájené maso, nasekanou petržel a utřený česnek. Krok 5: Vše dobře promícháme a podle chuti můžeme dosolit. Směs přesuneme do zapékací formy vymazané máslem. Krok 6: Nádivku vydatně posypeme mákem a pečeme asi 50 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Krok 7: Hotovou nádivku podáváme k pečenému masu nebo jen tak samotnou, třeba s čerstvou zeleninou.

TIP: Jaká jsou tradiční velikonoční jídla

Zveřejněno 15. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krupičná nádivka s mákem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5NAW

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krupičná nádivka s mákem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5NAW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso uzené, česnek, petrželka hladkolistá, mléko, sůl, krupice, vejce, máslo, mák

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu