Bryndzové pirohy
Pirohy z klasického nudlového těsta, plněné směsí ze šťouchaných brambor a slané brynzy, patří mezi ta jednoduchá a prostá jídla, u kterých se ale budete olizovat až za ušima. Stačí pár surovin a večeře pro celou rodinu je na světě.
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky, uvaříme do měkka a slijeme.
Krok 2: Najemno nakrájenou cibuli na oleji opražíme dozlatova. Uvařené brambory pomačkáme, přidáme opraženou cibuli, brynzu a pepř. Důkladně prošťoucháme.
Krok 3: Do druhé misky nasypeme polohrubou mouku a osolíme. Přidáme vajíčko a vlažnou vodu. Na vále vypracujeme tvárné a vláčné těsto, které podsypávame hrubou moukou. Dle potřeby můžeme přidat mouku či vodu.
Krok 4: Těsto vyválíme a nakrájíme na čtverečky. Čtverečky naplníme bramborovo-bryndzovou směsí. Lepíme do trojúhelníku.
Krok 5: Vaříme v osolené vodě asi pět minut od bodu varu. Když pirohy vyplavou nahoru, jsou uvařené.
Krok 6: Pirohy vybereme cedníkem do větší mísy, přidáme máslo, trochu vývaru z pirohů, osolíme a jemně promícháme.
Zveřejněno 15. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bryndzové pirohy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxME0
Moje poznámka
Bryndzové pirohy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxME0
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 21 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 22 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 3 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 10 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 12 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 12 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 12 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 12 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 13 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 13 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 14 hodinami
Suroviny:
brambory,
cibule,
brynza,
pepř mletý,
olej,
vejce,
mouka polohrubá,
voda,
sůl,
mouka hrubá,
máslo
Komentáře (5)