Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špecle s uzeným a špenátem

Špecle májí svůj původ v německy mluvících zemích. Jedná se o podlouhlé těstoviny, podobné haluškám, a můžete si je snadno vyrobit doma. V obchodě jsou k dostání v čerstvé i sušené podobě a se špenátem a uzeným masem jsou opravdu výborné.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

zposta

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Špecle uvaříme ve slané vodě do měkka. Trvá to asi 15 minut. Scedíme je a dáme stranou. Krok 2: Uzené maso nakrájíme na kostičky. Krok 3: Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli do zlatova. Potom přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Krok 4: Do hrnce k jíšce přidáme mírně rozmrazený špenát a dusíme asi 15 minut. Přidáme rozmačkaný česnek, osolíme a zalijeme rozkvedlaným vejcem. Krok 5: Do hotového špenátu přidáme špecle a uzené maso a promícháme. Ihned podáváme.

Zveřejněno 17. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špecle s uzeným a špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD9GP

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špecle s uzeným a špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD9GP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
špecle, špenát listový mražený, cibule, vejce, mouka hladká, sádlo, česnek, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu