Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Knedlíková nádivka z remosky

Ze zbylého knedlíku s oblibou připravujeme knedlíky s vejci. Zkusili jste už ale ze zbylého knedlíku připravit nádivku? Určitě to vyzkoušejte, nádivka je moc dobrá a pokud máte doma remosku, zde ji využijete.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Uzené maso uvaříme ve vodě, vyjmeme a vývar uchováme. Krok 2: Knedlíky nakrájíme na malé kostky a navlhčíme vývarem, nebo mlékem. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené maso, 50 g másla a prohřejeme. Krok 3: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme pevný sníh. Krok 4: Ke knedlíkům přidáme masovou směs, pažitku, žloutky, sůl, koření a vše zamícháme. Nakonec do nádivky lehce vmícháme sníh z bílků. Krok 5: Remosku vyložíme pečicím papírem, naplníme nádivkou, na povrch položíme kousky másla a pečeme dozlatova 30-40 minut.

TIP: Co všechno lze připravit v remosce?

Zveřejněno 17. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Knedlíková nádivka z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2k1mN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Knedlíková nádivka z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2k1mN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
knedlík houskový, krkovice uzená, vývar uzený, vejce, cibule, máslo, pažitka, pepř mletý, sůl, květ muškátový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu