Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květák s koprovým přelivem

Čas od času není od věci odlehčit jídelníček a připravit si plnohodnotný zeleninový pokrm, který zasytí. Květák s koprovým přelivem potěší všechny milovníky této aromatické byliny. Pokrm můžete doplnit o vařená vajíčka.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory a mrkev oloupeme a nakrájíme. Květák rozebereme na menší růžičky. Krok 2: Brambory a mrkev povaříme 10 minut v osolené vodě. Poté přidáme květák a dovaříme vše do měkka. Krok 3: Na másle a oleji orestujeme mouku na velmi světlou jíšku. Přilijeme mléko, přidáme sůl, cukr, dobře rozmícháme a povaříme asi 10 minut. Pak přidáme kopr a za stálého míchání po kapkách ocet, již nevaříme. Krok 4: Vařenou zeleninu a brambory dáme na talíř, přelijeme omáčkou. Kdo chce, může přidat vařená vejce.

TIP: Kopr v kuchyni - nejlepší recepty

Zveřejněno 17. 4. 2025

Poznámka autorky Handour

Méně zkušená kuchařka si může odebrat trochu omáčky, rozmíchat v ní ocet a teprve potom přidat do omáčky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák s koprovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31Knx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák s koprovým přelivem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31Knx

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květák, mrkev, brambory, mléko, olej, máslo, mouka hladká, kopr, sůl, cukr, ocet

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu