Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory s petrželkovým dipem

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 396 kJ /
1 529 kcal
Bílkoviny24,46 g
Tuky120,48 g
Vláknina14,94 g
Cholesterol 24 mg
Sodík 556 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy80,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory dobře vydrhneme kartáčkem a opláchneme vodou. Potom je do kříže nařízneme. Každou zvlášť zabalíme do kousku alobalu a dáme péct do trouby při 220 stupních asi na 50 minut. Krok 2: Zatím nadrobno posekáme petrželku, prolisujeme stroužky česneku, přidáme strouhaný parmazán, olej a dochutíme solí a pepřem. Krok 3: Opečené brambory pomocí dvou vidliček rozevřeme a naplníme petrželkovým dipem. Nahoru položíme zavinutý plátek anglické slaniny a dáme ještě zapéct zhruba na 5-10 minut.

Zveřejněno 30. 9. 2009

Poznámka autora Jenda1

Recept jsem mírně upravil. Brambory po naříznutí zabalil do anglické, do petrželkového dipu dal poloviční dávku oleje a česneku celou palici.

Anglická po dopečení je nádherně křupavá a brambor rozvoněný petrželovým dipem.

Zdroj: Pošli recept 10/2009 autorka Jarmila Fialová

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory s petrželkovým dipem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MQRO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory s petrželkovým dipem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MQRO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

BOMBA :yes::yes:

Pečené brambory jsem jeden čas dělala velmi často, teď jsem na tento způsob trochu pozapomněla, takže díky za připomenutí. Ten dip bude určitě skvělý a tudíž posílám zasloužený bod. Překrásné fotky!:-p:-p:yes:

Jolano, přesně tak, jak píšete;-). Domníval jsem se, že z posledních dvou fotografií to bude zřejmé:-).

Jendo,zajímá mě upravený recept podle vás. Ten brambor obalíte do anglické hned na začátku? To znamená po naříznutí a před zabalením do alobalu? Ptám se proto, že podle jedné z fotek to vpadá, že brambor do anglické je obalený ještě syrový. A 10 minut před dopečením do zářezu nacpete petrželkový dip a taky zapíchnete kornoutek anglické slaniny?

:yes:Nádhera:-!

Pečené brambory v alobalu děláme často v létě na grilu, Tvá varianta je přímo luxusní:-p . Je to + :yes:

No, jak jinak, co?;-):yes::yes: Super nápad a určitě dobrota, Jendo.;-)

To vypadá nádherně a bude to určitě výborné. Každopádně vyzkouším.:yes::-p

Vynikající tip na plněné pečené brambory! Ráda je dělám. Teď ale tady zírám:-O Úplně si dovedu i na jazyku představit tu pochoutku:-p Bodík 2.je jasný:yes:

Jendo, to je mňamka už jen podle popisu ... a ještě k tomu fotky ... no ...:-p:-p:yes:

Tématické fráze:
brambory v alobalu s dipem, pečené brambory s tvarohovým dipem, pečené brambory s dipem, petrželkovy dip, brambor v alobalu s dipem, pečené brambory na grilu, opečené brambory v troubě, pečené brambory v alobalu s česnekovým dipem, pečené brambory v alobalu s česnekovým dipem, opečené brambory s dipem, brambory plněné dipem, pečené brambory v alobalu s dipem, plněné brambory s dipem, opečené brambory v alobalu, pečená brambora s česnekovým dipem, pečené celé brambory s dipem, dip na pecene brambory, dipem, opečená brambora v alobalu, brambory plnene gipem

Suroviny:
brambory, petrželka, česnek, sýr parmazán strouhaný, olej, sůl, pepř, slanina anglická

Přidat fotografie receptu