Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mleté maso pod peřinkou

Obědy z jednoho pekáčku jsou oblíbené hlavně pro svojí nenáročnost. Postačí jen všechny suroviny zapéct v troubě a skvělé jídlo na světě. Mlété maso pod peřinkou z brambor, smetany a strouhaného sýra je skvělou volbou, když nevíte co k obědu připravit.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 25 min

50 min (25 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Maso orestujeme na pánvi. Osolíme je, opepříme a ochutíme prolisovaným česnekem a majoránkou. Krok 2: Brambory předvaříme ve slupce, zhruba 15 minut. Poté je necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Krok 3: Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Rajčata nakrájíme na plátky. Krok 4: Zapékací mísu vymažeme olejem, rozložíme do ní cibuli, polovinu brambor, rajčata, mleté maso a zbylé brambory. Krok 5: Osolíme, opepříme a pečeme 20 minut při 180 °C. Zalijeme smetanou a posypeme sýrem a dáme na 5 minut dopéct.

Zveřejněno 26. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mleté maso pod peřinkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr5pn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mleté maso pod peřinkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr5pn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
maso vepřové mleté, cibule, brambory, rajče, smetana na vaření, sýr eidam, olej, česnek, sůl, pepř mletý, majoránka

Přidat fotografie receptu