Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ředkvičkový salát

Dny se pomalu oteplují a v našem jídelníčku začínají pomalu převládat jídla, která zasytí a zároveň osvěží. Jarní ředkvičky jsou krásně křupavé a plné chuti, využít je můžete třeba do salátu se sladkokyselou zálivkou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Ve vroucí vodě vaříme vejce 9 minut. Po uvaření necháme vejce vychladnout a poté je oloupeme. Krok 2: Saláty rozebereme, opereme, osušíme a natrháme. Ředkvičky očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Cibulky nakrájíme na kolečka.  Krok 3: Z citronové šťávy, vody, oleje, cukru, soli a špetky pepře připravíme zálivku. Krok 4: Zeleninu rozdělíme do misek a přelijeme zálivkou. Navrch rozložíme nakrájená vejce a posypeme nasekanou pažitkou.

TIP: Ředkvičkové saláty - nejlepší recepty

Zveřejněno 28. 4. 2025

Poznámka autora poslirecept

Salát můžeme ozdobit sedmikráskami nebo bazalkou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ředkvičkový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rL43

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ředkvičkový salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rL43

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, salát, ředkvičky, cibulka jarní, šťáva citronová, olej olivový, voda, cukr, sůl, pepř mletý, pažitka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu