Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čočková polévka s batáty a mangoldem

Čočková polévka z černé a červené čočky je doplněna batátem a mangoldem. Je ochucená harissou, jejíž pikantní chuť je vyvážena nasládlým batátem. Pokud máte rádi husté polévky, tuhle určitě vyzkoušejte. Je vynikající a snadná na přípravu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Černou čočku propláchneme, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Krok 2: Batát oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k čočce. Krok 3: Po 10 minutách přisypeme červenou čočku a vaříme do změknutí obou luštěnin i batátu, asi 15 minut. Krok 4: Krátce před koncem přidáme nakrájené listy mangoldu. Krok 5: Dochutíme harissou podle chuti, případně solí.

TIP: Jak se jí mangold

Zveřejněno 28. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čočková polévka s batáty a mangoldem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJQz6

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čočková polévka s batáty a mangoldem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJQz6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Čočku i batáty doma milujeme, mangold sice nemáme domácí, ale jistě bude k mání na nedaleké farmě. Polévku určitě vyzkoušíme:-)

pavlina.simr: děkuji a budu moc ráda za vyzkoušení. Mangold také kupuji na farmářských trzích, v obchodě jsem ho neviděla.🙂

Suroviny:
čočka beluga, čočka červená, listy mangoldu, batáty, vývar zeleninový, harissa, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu