Chřest se smetanovou omáčkou
Užijte si chřestovou sezonu opravdu dosyta. Tento poklad plný vitaminů a minerálů můžete připravit na mnoho způsobů. Vyzkoušejte jej třeba s novými brambory a smetanovou omáčkou, uvidíte, že vám maso chybět nebude.
Postup přípravy
Krok 1: Brambory důkladně vydrhneme kartáčkem pod tekoucí vodou a již neloupeme. Brambory nakrájíme na měsíčky poté je uvaříme v osolené vodě doměkka.
Krok 2: Z chřestu odlomíme dřevnatou spodní část (asi 1/4 stonku) a do 2/3 směrem k hlavičce oloupeme. Chřest vložíme do osolené vody s 30 g másla, zakápneme citronovou šťávou a vaříme 7 minut.
Krok 3: Omáčku připravíme tak, že rozpustíme zbylé máslo, přisypeme hladkou mouku, krátce ji osmahneme a uděláme světlou jíšku.
Krok 4: Zalijeme mlékem se smetanou a za stálého míchání provaříme. Přidáme sýr, rozpustíme a dochutíme solí, pepřem a jemně nasekanou bazalkou. Chřest a brambory dáme na talíř a zalijeme omáčkou.
Zveřejněno 29. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chřest se smetanovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk7XJ
Moje poznámka
Chřest se smetanovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk7XJ
Nejnovější recepty
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno před 8 hodinami
Pirohy z plundrového těsta plněné uzeným masem
Přidáno před 9 hodinami
Hamburgery s „fejkovým” trhaným masem
Přidáno před 10 hodinami
Čokoládový fondant
Přidáno před 14 hodinami
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Přidáno před 18 hodinami
Třená staročeská bábovka
Přidáno 28. 4. 2025 18:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vietnamská pánev s vepřovým masem
Sahula před 4 hodinami
Banánová bábovka
Ketynna před 4 hodinami
Chřest (nejen) s vejcem
Oskeruska před 5 hodinami
Šunkofleky
Sabiii před 8 hodinami
Vtipná majonéza-tatarka "fofrem"
Sabiii před 8 hodinami
Můj segedínský guláš
radekfiala před 9 hodinami
Červená řepa nakládaná a extra voňavá
Ernest_Bago před 9 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
pokorny.iv@email.cz před 10 hodinami
Pampeliškový med
pavlina.smrzova@seznam.cz před 10 hodinami
Nepečený jablečný dort
masarykoele před 11 hodinami
Suroviny:
brambory rané,
citron,
máslo,
mouka hladká,
sýr tavený,
mléko,
smetana,
bazalka čerstvá,
sůl,
pepř čtyř barev
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.