Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chřest se smetanovou omáčkou

Užijte si chřestovou sezonu opravdu dosyta. Tento poklad plný vitaminů a minerálů můžete připravit na mnoho způsobů. Vyzkoušejte jej třeba s novými brambory a smetanovou omáčkou, uvidíte, že vám maso chybět nebude.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 55 min Doba tepelné úpravy: 25 min

80 min (55 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory důkladně vydrhneme kartáčkem pod tekoucí vodou a již neloupeme. Brambory nakrájíme na měsíčky poté je uvaříme v osolené vodě doměkka. Krok 2: Z chřestu odlomíme dřevnatou spodní část (asi 1/4 stonku) a do 2/3 směrem k hlavičce oloupeme. Chřest vložíme do osolené vody s 30 g másla, zakápneme citronovou šťávou a vaříme 7 minut. Krok 3: Omáčku připravíme tak, že rozpustíme zbylé máslo, přisypeme hladkou mouku, krátce ji osmahneme a uděláme světlou jíšku. Krok 4: Zalijeme mlékem se smetanou a za stálého míchání provaříme. Přidáme sýr, rozpustíme a dochutíme solí, pepřem a jemně nasekanou bazalkou. Chřest a brambory dáme na talíř a zalijeme omáčkou.

Zveřejněno 29. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chřest se smetanovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk7XJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chřest se smetanovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk7XJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory rané, citron, máslo, mouka hladká, sýr tavený, mléko, smetana, bazalka čerstvá, sůl, pepř čtyř barev

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu