Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru

Vařit v tlakovém hrnci není snadné pro každého, no věřte, že tento způsob přípravy nám ušetří čas i námahu. Lahodné plátky vepřové plece doplníme barevnou zeleninou a necháme v hrnci povařit. Skvělý oběd je raz dva hotový.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a česnek oloupeme a řapíky celeru po stranách sloupneme. Krok 2: Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vařící vodou, ochladíme a slupku sloupneme. Všechnu zeleninu včetně pórku nakrájíme nadrobno. Krok 3: Do tlakového hrnce na rozehřátý olej dáme orestovat cibuli, přidáme česnek a až se rozvoní, přidáme osolené a opepřené plátky masa. Krok 4: Plátky necháme z obou stran prudce zatáhnout, podlijeme vodou, přidáme zeleninu a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Pod tlakem na mírném plameni vaříme 25 minut. Krok 5: Poté opatrně vypustíme zbytek tlaku, sundáme poklici a do šťávy pro zjemnění přidáme nakrájený plátek másla. Krok 6: Na přílohu se hodí rýže, noky nebo těstoviny.

Zveřejněno 29. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L953g

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L953g

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
plec vepřová, cibule, česnek, rajče, celer, pórek, olej, voda, pepř mletý, sůl, máslo

Přidat fotografie receptu