Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nudle s houbama

Hodnocení receptu je 4,7 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

bara.it bara.it

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 075 kJ /
2 169 kcal
Bílkoviny59,85 g
Tuky5,66 g
Vláknina36,88 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 46 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy311,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné houby nakrájíme na slabé plátky. Krok 2: V oleji a másle osmahneme napůl překrojeny česnek (ne do tmavá). Pozor: z oleje by se nemělo kouřit. Přidáme houby a 2-3 minuty restujeme. Krok 3: Poté přilijeme koňak a na vysokém ohni zrychla necháme vypařit. Krok 4: Stranou smícháme protlak s trochou vody a přilijeme k houbám. Necháme už jen chvíli provařit, aby došlo ke spojení všech chutí. Krok 5: Až teprve nyní zlehka osolíme (ne moc - nezapomínejme, že houby budeme míchat s již slanými těstovinami). Krok 6: Postavíme mimo oheň a přidáme petrželku. Krok 7: Houby jsou tímto připraveny a můžeme je smíchat s předem uvařenými nudlemi.

Zveřejněno 6. 10. 2009

Poznámka autorky bara.it

Recept je z knihy Tutta pasta.

Testoviny si muze kazdy zvolit dle sve chuti. Snad mimo spaget se daji delat uplne se vsim. Ja jsem pouzila vroubkovane tluste nudle. V originalnim receptu doporucuji penne. Chtela bych jen dodat, ze se nejedna o klasickou tekutou omacku. Testoviny se houbami jen obali. Fotky asi nebudou nejlepsi, ale slibuji, ze se priste zlepsim.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nudle s houbama

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N9Pp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nudle s houbama

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N9Pp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (16)

tak jsem právě dojedla tuto lahůdku-vynikajííícccííí!!:yes: Musím tedypřiznat, že jsem tento recept "malinko" pozměnila - místo italských těstoviny čínské nudle, houby byly sušené a konak nemáme:-8 Ale i tak to bylo vážně výborné! díky za zážitek!:-)

bara.it - já říkám manželovi houbocvok ... je to úplně stejně výstižné, nejen že houby miluje pomalu i v krupičné kaši :-D, ale jakmile aspoň jednou týdně nevyrazí na houby, tak je těžce na nervy:-D a než by přišel z prázdnou, tak to je pod jeho důstojnost ale úúúplně:-D:-D

Variantou je udelat si nudle ze susenych hub. Nekdy to tak delam - mam syna houbomila. Predem namocene houby nakrajim na mensi kousky. Do panve dam trochu ol. oleje, strouzek cesneku a kousek chili papricky.Orestuji. Pridam houby, necham jen zlehka osmahnout. Zaleji vodou a podusim. pak uz jen staci pridat petrzelku a smichat s nudlema. Komu chutna smetana muze pridat i trochu smetany. Ne vsak moc, protoze houbova "omacka" nema byt prilis tekuta a jako v receptu z cerstvych hub ma nudle jen obalit.

Tak děda má prý hub plnou přepravku, ovšem bydlí na okraji Prahy a než se k nám (nebo my k němu) dostane, nejspíš je bude mít zpracované. Tak snad na nás bude myslet a pár nám jich alespoň zamrazí ;-).

Elizo,doufam, ze to s tchanem vyslo a ze recept ochutnas:-)Dej pak vedet.;-)

Tchán se vydal na Šumavu na houby, tak doufám, že nějaké budou a že mi také trochu "odsype" :-), abych se mohla pustit do tohoto bezva receptu!
Svého času v Mainlu prodávali mražené hříbky, sice byly poměrně drahé, ale výborné, takže jsem je kupovala. Posledních pár let na mražené hříbky nemohu narazit a domácí zásoby už došly...:-/
Každopádně recept ukládám....:-p

Moc vsem dekuji za komentare a bodiky:-))Uz mam v hlave par napadu, tak az je zrealizuji, dam vedet.;-)

Barunko, mám na to takovou chuť:-p Výborný receptík!:yes:

U nás se ještě pár houbiček taky dá najít, vyzkouším. Já si myslím, že Italové ví co dělají, když rozlišují i druhy těstovin v různých receptech. Já jim věřím :-D:-D. baro, Ty máš bodík a těším se na další receptíky a fotky :yes::yes::-))

U nas ted docela rostou:-)Mazel byl v nedeli a rikal, ze dneska po praci znovu skoci:-)) Ja sama na houby moc nechodim. Tady je to vsechno dovrsku a clovek ma co delat, aby se vyskrabal a na to hledani uz nezbyvaji sily:-//

Báro, gratuluji k vydařené premiéře:-) Velmi hezky popsaný postup, dobré rady a fotky taky hezké....jen ještě sehnat houby :-( Bodík:yes:3.

Hm, teď když jsem se zamyslela, asi máš pravdu ... a s tím, co k čemu - nikdy není na škodu, když řekneš svůj názor a poradíš, osobně to naopak vítám, jo a vymýšlej!!!!! :yes::yes:

Holky diky, docela mam chut vymyslet dal.:-D

Ja si osobne myslim, ze ne. Houby by trochu "sklouzavaly" a nemely by se za co "chytit". Ale jestli ti chutnaji spagety, tak proc ne:-). Jak tak na to koukam, tak uz to se mnou jde z kopce asi jsem se holt moc poitalstila:-S. Tady z toho delaji celou vedu - co s cim.:-O Ale jak rikam, jde jen o to, co komu chutna:-D

Báro:-)gratuluji ke krásné prvotině:yes:.Fotečky jsou víc než lákavé a pokud frťana koňaku hned celý neochutnám:-8tak velmi ráda vyzkouším:-p;-):-D.Posílám ti druhou boďku:-).

Dělám tedy bez koňaku ;-), ale myslím, že i ty špagety by šly ne? :-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
těstoviny s houbama, nudle s houbama, špagety s houbama, nudle s houbami, recepty s houbama, nudle z houbama, testoviny s hribky, zapečené těstoviny s houbama, co s houbama, co z houbama, testoviny z houbama, těstoviny s houbama recept, čínské nudle s houbama, recepty z houbama, recept nudle s houbama, italské nudle s houbami, recepty s houbami, nudle s houbama recept, nudle s hříbky, recept na nudle s houbama

Suroviny:
těstoviny, houba hřib, protlak rajčatový, česnek, koňak, nať petrželová, sůl, olej, máslo

Přidat fotografie receptu