Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 703 kJ / 407 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,03 g |
Tuky | 33,98 g |
Vláknina | 16,35 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 254 mg |
Sůl | 0,54 g |
Sacharidy | 13,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme.
Celer očistíme, oloupeme a nastrouháme na hrubé nudličky (mělo by ho být nastrouhaného asi hluboký talíř). Krok 2: Plátky masa trochu naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Krok 3: Do kastrolu dáme na rozehřátý olej nakrájenou cibuli a restujeme trochu do hněda. Krok 4: Na ni dáme připravené roštěnky, necháme je z obou stran zatáhnout a přidáme sójovou omáčku. Krok 5: Do kastrolu k masu přidáme nastrouhaný celer a zalijeme troškou vody. Krok 6: Vše pod pokličkou dusíme, až do změknutí roštěnek. Pokud je třeba, doléváme vodu. Krok 7: Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme klasicky záklechtkou. Asi 1-2 lžíce mouky rozmícháme v trošce vody a za stálého míchání přidáme do šťávy a pozvolna cca 15 minut provaříme. Podle potřeby naředíme vodou. Krok 8: Dochutíme solí a pepřem a vrátíme zpět maso, aby se prohřálo. Krok 9: Vhodnou přílohou je dušená rýže.
Celer očistíme, oloupeme a nastrouháme na hrubé nudličky (mělo by ho být nastrouhaného asi hluboký talíř). Krok 2: Plátky masa trochu naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Krok 3: Do kastrolu dáme na rozehřátý olej nakrájenou cibuli a restujeme trochu do hněda. Krok 4: Na ni dáme připravené roštěnky, necháme je z obou stran zatáhnout a přidáme sójovou omáčku. Krok 5: Do kastrolu k masu přidáme nastrouhaný celer a zalijeme troškou vody. Krok 6: Vše pod pokličkou dusíme, až do změknutí roštěnek. Pokud je třeba, doléváme vodu. Krok 7: Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme klasicky záklechtkou. Asi 1-2 lžíce mouky rozmícháme v trošce vody a za stálého míchání přidáme do šťávy a pozvolna cca 15 minut provaříme. Podle potřeby naředíme vodou. Krok 8: Dochutíme solí a pepřem a vrátíme zpět maso, aby se prohřálo. Krok 9: Vhodnou přílohou je dušená rýže.
Zveřejněno 7. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roštěná na celeru
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W72v
Moje poznámka
Roštěná na celeru
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W72v
Nejnovější recepty
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 1 hodinou
Kořeněné cukroví
Přidáno před 2 hodinami
Vánoční stromečky
Přidáno před 4 hodinami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 5 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 7 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 47 minutami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 56 minutami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 2 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 3 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 3 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 5 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 18 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 19 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 19 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 19 hodinami
Tématické fráze:
roštěná,
roštěná recept,
celer,
hovězí na celeru,
vynikající hovězí roštěna,
hovězí maso na celeru,
celer recepty,
roštěná omáčka recept,
roštěná omáčka recept,
hovězí roštěná,
recepty z celeru,
maso na celeru,
hovězí maso recepty,
roštěnky na celeru,
hovězí roštěná na celeru,
recepty rostena,
na celeru,
rostena recepty,
obalovaný celer,
roštěná s celerem
Suroviny:
roštěná hovězí,
cibule,
celer,
omáčka sojová,
olej,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká
Komentáře (129)