Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 703 kJ / 407 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,03 g |
Tuky | 33,98 g |
Vláknina | 16,35 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 254 mg |
Sůl | 0,54 g |
Sacharidy | 13,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme.
Celer očistíme, oloupeme a nastrouháme na hrubé nudličky (mělo by ho být nastrouhaného asi hluboký talíř). Krok 2: Plátky masa trochu naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Krok 3: Do kastrolu dáme na rozehřátý olej nakrájenou cibuli a restujeme trochu do hněda. Krok 4: Na ni dáme připravené roštěnky, necháme je z obou stran zatáhnout a přidáme sójovou omáčku. Krok 5: Do kastrolu k masu přidáme nastrouhaný celer a zalijeme troškou vody. Krok 6: Vše pod pokličkou dusíme, až do změknutí roštěnek. Pokud je třeba, doléváme vodu. Krok 7: Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme klasicky záklechtkou. Asi 1-2 lžíce mouky rozmícháme v trošce vody a za stálého míchání přidáme do šťávy a pozvolna cca 15 minut provaříme. Podle potřeby naředíme vodou. Krok 8: Dochutíme solí a pepřem a vrátíme zpět maso, aby se prohřálo. Krok 9: Vhodnou přílohou je dušená rýže.
Celer očistíme, oloupeme a nastrouháme na hrubé nudličky (mělo by ho být nastrouhaného asi hluboký talíř). Krok 2: Plátky masa trochu naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Krok 3: Do kastrolu dáme na rozehřátý olej nakrájenou cibuli a restujeme trochu do hněda. Krok 4: Na ni dáme připravené roštěnky, necháme je z obou stran zatáhnout a přidáme sójovou omáčku. Krok 5: Do kastrolu k masu přidáme nastrouhaný celer a zalijeme troškou vody. Krok 6: Vše pod pokličkou dusíme, až do změknutí roštěnek. Pokud je třeba, doléváme vodu. Krok 7: Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme klasicky záklechtkou. Asi 1-2 lžíce mouky rozmícháme v trošce vody a za stálého míchání přidáme do šťávy a pozvolna cca 15 minut provaříme. Podle potřeby naředíme vodou. Krok 8: Dochutíme solí a pepřem a vrátíme zpět maso, aby se prohřálo. Krok 9: Vhodnou přílohou je dušená rýže.
Zveřejněno 7. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roštěná na celeru
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W72v
Moje poznámka
Roštěná na celeru
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W72v
Nejnovější recepty
Nugátové cukroví
Přidáno před 2 hodinami
Šunková pomazánka na housku, chlebíčky i jednohubky
Přidáno před 3 hodinami
Plněná cottage placka nejen pro diabetiky
Přidáno před 5 hodinami
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 18 hodinami
Rybí polévka s kurkumou
Přidáno před 18 hodinami
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Jednoduchý kynutý švestkový koláč má tenké těsto a na něm položené šťavnaté ovoce posypané voňavou drobenkou
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pravý pařížský dort s krájecí polevou
Edward před 16 minutami
Anglická omáčka
romankrejcik před 48 minutami
Bramboračka č. 3
romankrejcik před 53 minutami
Švestkový koláč - kynutý hrnkový
Alena Kovarova před 2 hodinami
Bleskové jablkové koblížky s mrkví
Wikki před 2 hodinami
Poctivá květáková polévka
Pecka před 2 hodinami
Květák pečený s bramborami a slaninou v jednom pekáčku
Pecka před 2 hodinami
Pařížský salát
Pecka před 2 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Pecka před 2 hodinami
Krupičková polévka
vakl1 před 3 hodinami
Tématické fráze:
roštěná,
roštěná recept,
celer,
hovězí na celeru,
vynikající hovězí roštěna,
hovězí maso na celeru,
celer recepty,
roštěná omáčka recept,
roštěná omáčka recept,
hovězí roštěná,
recepty z celeru,
maso na celeru,
hovězí maso recepty,
roštěnky na celeru,
hovězí roštěná na celeru,
recepty rostena,
na celeru,
rostena recepty,
obalovaný celer,
roštěná s celerem
Suroviny:
roštěná hovězí,
cibule,
celer,
omáčka sojová,
olej,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká
Komentáře (129)